Преминете към основното съдържание

Линда Еванджелиста е болна от рак

„Знам, че съм с единия крак в гроба, но имам желание за живот.“

Миналата година, след дълга пауза, емблематичният супермодел се завърна на модния подиум. Причината за дългото й отсъствие беше неуспешна пластична операция, която завинаги обезобрази тялото й. Оказа се обаче, че не е само това. Линда Еванджелиста даде дълго интервю за The Wall Street Journal, в което признава, че се бори с рака на гърдата от пет години.

Туморът е бил открит за първи път през 2018 г., след което моделът е била подложена на двойна мастектомия. Според Линда тя се съгласила на операцията, защото не искала да страда от дълго лечение и последствията от химиотерапията. Интервенцията обаче не помогнала и през юли миналата година ракът се завърнал. „Казах на лекаря: „Изрежете целия тумор. Не искам да изглежда красиво. Искам всичко да бъде изрязано. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Няма да умра от това“, споделя моделът. Оказва се, че италианката има висок процент на онкотип, тоест възможност за рецидив, така че болестта е почти невъзможна за лечение. В същото време Линда не губи надежда за възстановяване. „Знам, че съм с единия крак в гроба, но имам желание за живот“, признава тя.

Наскоро Линда участва във фотосесията за септемврийския брой на Vogue, в който се събраха всички звезди на модния подиум от 90-те. Отзивите за визията й не са от най-ласкави, но това не променя факта, че Линда Еванджелиста остава едно от най-харизматичните лица в историята на модата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser