Преминете към основното съдържание

Линда Еванджелиста: „Обезобразиха ме и заради това изпаднах в дълбока депресия!"

Една от най-известните манекенки през 90-те години сподели, че се е променила до неузнаваемост поради неуспешна козметична процедура.

През 90-те години Линда Еванджелиста беше един от най-търсените и популярни модели в света. Тя участва в огромен брой рекламни кампании, модни ревюта, корици на лъскави списания и дори в легендарния клип на Джордж Майкъл към песента Freedom, където участва със Синди Крофорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън.

Въпреки това, за разлика от колежките си топ модели си, тя изчезна от публичното пространство за дълго време. Вчера в своя Instagram профил тя разкри причината за това.

56-годишният модел призна, че всичко е свързано с неуспешната козметична процедура CoolSculpting, насочена към коригиране на мастните натрупвания, тоест липосукция. По думите на Линда процедурата я е променила до неузнаваемост.

„Днес правя голяма крачка към поправяне на грешката, от която пострадах. Пазех това за себе си повече от пет години. Обръщам се към последователите си, които се чудеха защо не работя, докато кариерата на колегите ми е толкова успешна. Причината е, че бях обезобразена от процедурата CoolSculpting, резултатът от която беше точно обратното на обещаното. Тази процедура не намали броя на мастните ми клетки, а напротив, увеличи го, оставяйки ме трайно деформирана дори след две болезнени и неуспешни коригиращи операции. Станах, както писаха медиите, „неузнаваема“. Развих парадоксална мастна хиперплазия - преди процедурата не знаех, че съществува подобен риск. Това не само ме лиши от доходи, но и ме вкара в дълбока депресия и тъга и ме накара да се отвратя от себе си. В резултат на това станах отшелник”, призна звездата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser