Преминете към основното съдържание

Любимата ни есенна рецепта е за "пържоли" от карфиол

Те са пикантни и вкусни: гарантираме ви
© Instagram

Да се храним здравословно означава да се храним вкусно. Добрата новина е, че вече повечето хора осъзнаха това и днес има безброй рецепти за идеално вкусни храни, които са и полезни. Предлагаме ви една от любимите ни рецепти с карфиол – сезонът е перфектен за нея.

Стекове, пържоли... както искате ги наричайте, но тази рецепта с карфиол е една от любимите ни.

ПРОДУКТИ

1 голяма глава карфиол

¼ чаша зехтин

2 зелени лимона/лайм – изцеден сок

2 скилидки чесън

1 ч/л/ сироп от агаве

1 с.л. кимион

1 ч.л. сол

¼ ситно нарязан магданоз

резени лимони за гарнитура

ПРИГОТВЯНЕ

Измийте и нарежете карфиола на дебели филии във вид на пържоли. Останалите цветчета може да съхраните и да използвате за супа например или да си приготвите сок. Смесете всички подправки с изключение на кориандъра. Използвайте четка за намазване и нанесете от получената смес върху "пържолите" от карфиол. Използвайте останалата смес за сос, като я оставите в тигана по време на готвенето. Запържете карфиола в средно-висока температура в продължение на 3-5 минути от всяка страна. Готово е, когато карфиолът стане мек и с приятен златист цвят. Сервирайте с прясно изцеден сок от лайм, смесен с кориандър.

Окончателното време за сготвяне зависи от дебелината на карфиолените пържоли и от температурата на готвене. Изключително подходящ за тези пържоли е сос чимичури – само трябва да смесите всички съставки в блендер за около 15-20 секунди.

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

лайфстайл , гурме
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser