Преминете към основното съдържание

Любимите аромати на кралските особи

От Грейс Кели до цар Александър II и Кейт Мидълтън
© getty

 ГРЕЙС КЕЛИ - Fleurissimo

Доставчикът на кожа Джеймс Хенри Крийд се превръща в парфюмиерист през 1780 г., създавайки Royal English Leather за крал Джордж III. През 1956 г. принцът на Монако поръчва да се създаде Fleurissimo - елегантен цветен аромат, който да поднесе като сватбен подарък на Грейс Кели.

КЕЙТ МИДЪЛТЪН - Illuminum White Gardenia Petals

Винаги оригинална в своите избори, херцогинята на Кеймбридж за своята сватба избра White Gardenia Petals - весела флорална нотка от малко известната британска къща Illuminum.

МАРИЯ-АНТОАНЕТА - Houbigant Quelques Fleurs Royale Extrait 

Мари-Антоанета носи три флакона с любимия си аромат на Houbigant в корсета си на път за своята екзекуция. От 1773 година парюмът е синоним на аристокрацията и легендата разказва, че точно по този аромат кралицата на Франция е разпозната, когато се опитва да се измъкне от Френската революция. Парфюмерийната къща, от тогава насам, е запазила много от своите кралски аромати, включително Princess Adelaide D'Orleans's Quelques Fleurs Royale.

СУЛТАН КАБУС - Amourage

Основан от член на кралското семейство на Оман през 1983 г., Amouage e аромат, вдъхновен от природните ресурси на страната - от тамян и смирна до пустинна роза. Днес независим борд контролира къщата, но шапките на флакона продължават да почитат Голямата джамия на султан Кабус в Маскат.

ЦАР АЛЕКСАНДЪР II - Eau de Cologne Russe

Въпреки френските си корени, къщата на Guerlain прекарва голяма част от ранната си история, създавайки аромати за руски царе като цар Александър II. "Eau de Cologne Russe" е създаден за него в средата на 19 век. 

Вижте още: 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser