Преминете към основното съдържание

Любимите рецепти на трима нюйоркски дизайнери

Какво готвят у дома Даян фон Фюрстенберг, Ели Тахари и Питър Сом?

Може би да се пише за кулинарния талант на съвременните дизайнери не е най-добрата идея. В индустрията на модата има място само за стройни и шик жени, които се възползват най-много от тристепенно меню за обяд, но не и за вечеря. Но все още има и такива, които обожават храната и готвенето.

Преди няколко години Съветът на модните дизайнери в Америка издаде книга за най-великите, най-добрите и най-добре облечените готвачи в модната индустрия - American Fashion Cookbook. Така че, изкуството на приготвянето на храна в света на модата официално съществува. Днес модата не е просто създаване на стил и на тоалети – тя определя начина на живот като цяло, като се започне от гардероба и не изключва и храната.

Пиле от Дян фон Фюрстенберг

„Не съм най-добрият готвач, но, когато съм с приятели, се вдъхновявам и винаги ми се получават вкусни ястията, които приготвям.

Дян фон Фюрстенберг

Продукти: 2 с.л. сметана; 2 с.л. горчица; 1 цяло пиле; 1 връзка салвия; ½ лимон, картофи, розмарин, зехтин.

Приготвяне: Предварително загрейте фурната на 225 градуса по Целзий. Измийте и подсушете пилето и сложете върху хартия за печене. Изстискайте лимонов соок вътре в пилето. Добаветесалвията, заквасената сметана и горчицата. Обелете и нарежете картофите и ги наредете около пилето. Поръсете с розмарин и зехтин и печете за 90 минути.

Минестроне от Питър Сом

„Няма да успеете да развалите тази рецепта – тя просто съществува в безкрайно количество варианти. В моето минестроне аз добавям паста.“

Питър Сом

Продукти: 250 гр бекон на парчета; зехтин; 6 скилидки чесън; 1 глава лук; 3-4 стръка целина;3 моркова; 2 с. л. нарязан розмарин; 400 гр бял боб; 3 домата; 2 чаши настъргани тиквички; 300 гр тиква; 1 голям картоф; 8 чаши пилешки бульон (домашно приготвен); ½ ч. л. лют пипер; 1 дафинов лист; 1-2 корички пармезан; 1 глава къдраво зеле; магданоз; сол и пипер.

Приготвяне: В тенджерата загрейте зехтина и запържете бекона до златисто. Добавете чесъна и го запържете за около минута. Разбъркайте нарязаните на кубчета лук, целина, моркови, розмарин, сол и черен пипер, добавете ги в тигана и гответе за около 10 минути. Добавете боба, доматите, тиквичките, тиквата и картофите. Посолете и добавете и черния пипер. Добавете пилешкия бульон с лютия пипер, дафиновия лист и пармезана. Оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат. Махнете пяната, добавете зелето и оставете да къкри още 2-3 минути. Накрая поръсете с магданоз. Сервирайте с пармезан или с мини ренде, за да го настържете директно върху чинията. Ако решите може да замените зелето с гъби, както и да добавите две лъжици сметана на финала.

Агнешки котлети с прясна мента от Ели Тахари

Това ястие е особено любимо на децата, защото могат да ядат месото с ръце. Уверете се, че пържолите са добре сготвени – така ги обичаме.

 Ели Тахари

Продукти: месо за 3 порции агнешко; 1 връзка прясна мента, нарязана на тънки ленти; 1 с. л. захар; 1 с. л. оцет; 1 с. л. вода; зехтин за соса, сол и пипер.

Приготвяне: Нарежете агнешкото и го начукайте добре с чук за пържоли, намажете го с четка, напоена в зехтин, поръсете със сол и черен пипер. Оставете да се маринова. Смесете ментата със захар, оцет и вода и оставете сместа да престои за около половин час. Запечете месото от двете страни на скарата или на тиган. Сложете всеки котлет в голяма чиния и залейте със соса. Поднася се горещо.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser