Преминете към основното съдържание

Логото на Off-White - кражба или вдъхновение?

Подобно лого е създадено през 60-те години за летище Глазгоу

Полуярният акаунт в Инстаграм @diet_prada, който следи за дублирането и плагиатсвото на модни идеи, откри от къде Върджил Абло е взел популярното лого за своя бранд Off-White. 

През 1965 г. логото е разработено за летището на шотландския град Глазгоу от дизайнерския екип Kinneir, Calvert & Associates.

Хората зад @diet_prada предполагат, че диагоналните линии на бранда също са вдъхновени от летището - подобни могат да се видят на снимките на транспорта в близост до пистата.

Като доказателство, че Абло наистина е копирал този дизайн за логото си, @diet_prada представи снимка от дизайнерското студио, на която близо до бюрото на Абло се вижда книгата "Logo Modernism", в която има изображение на логото на летището в Глазгоу.

В края на май @diet_prada обвини Върджил в още едно плагиатство - тогава то беше стол от колекцията му за IKEA, която повтаря дизайна на стола от серията Planner Group а на Пол Маккоб.

 

 

 

 

 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

 

 

Off-White Woman FW18/19

Галерия

Off-White Woman FW18/19

Снимки: IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser