Преминете към основното съдържание

London Fashion Week - политически и хуманно заредена

По време на Лондонската седмица на модата, Ирена Божилова пряко предаваше събитията в Instagram Stories на ELLE България. Сега, тя от първо лице разказва, за всичко което е видяла и усетила през последните пет дена в британската столица.
TEATUM JONES пролет-лято 2018
TEATUM JONES пролет-лято 2018 © Ирена Божилова

Лондонската модна седмица започна, както обикновено по присъщия за англичаните нетрадиционен начин.

С ексклузивна реч, патрони, журналисти и дизайнери от 70  различни страни бяха приветствани от Каролин Ръш (CBE, Chief Executive, British Fashion Council)  и заместник кмета Джъстин Симънс (OBE, Deputy Mayor for Culture and the Creative Industries).

Обединени в стремежа си да покажат, че Brexit ситуацията е пречка срещу която устремено се борят, и двамата вдъхнаха нужна доза позитивна енергия: репутацията на Лондон като град без граници бе успешно потвърдена. 

За тези от вас, които се чудят какво точно става по време на Лондонската седмица на модата, ето малко интересни факти - над 80 установени и нови дизайнери ще покажат своите пролет-лято 2018 колекции под формата на над 100 дефилета, презентации и събития; паралелно на официалната модна програма, над 150 дизайнери ще покажат своите колекции в The Designer Showrooms. Добрата нотка на модния глас бе особено силно усетен по време на шоуто на Teatum Jones.

Дефилето бе озаглавено "Човешкото тяло, част 2" и разказа историята на Наташа Бейкър, пара-олимпийски шампион по колоездене.

С потресаващ кураж и безгранична любов към своето тяло, Наташа зарази публиката и накара дори сериозните фотографи да покажат меката си страна с нетипичното за тях силно ръкопляскане. Моделите вървяха редом с герои като Наташа - модата не е само изкуство на цветове и материи, а и на самото тяло и душата. 

© Ирена Божилова, MARTA JAKUBOWSKI пролет-лято 2018

Можете да последвате ELLE България и Ирена в Instagram.

Вижте още кадри от лондонската модна седмица в галерията: 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser