Преминете към основното съдържание

Лондон забрани рекламирането на фастфуда

За сега само в обществения транспорт
© iStock

Мрежата за обществен транспорт в Лондон забрани популяризирането на нездравословната храна. Новите правила се прилагат за храни с високо съдържание на мазнини, сол и захар. Забраната им важи за метрото, сухопътния транспорт, такситата, автобусните спирки и други места, които организацията контролира.

Опасностите свързани с храните, ще се оценяват по критериите на местното звено на Министерството на здравеопазването на Англия. Те ще бъдат насочени към отделни продукти, а не към компании - например, McDonald's ще могат да рекламират своите салати в метрото.


С КАКВО ДА ЗАМЕНИТЕ СУПЕРХРАНИТЕ?


Въпреки това, поради особеностите на системата за оценка, могат да бъдат забранени доста безвредни продукти, включително сиренето и зехтина, докато рекламата за алкохола е разрешена.

Вредните продукти, случайно поставени върху плаката, също ще направят рекламата забранена - например, туристическа компания няма да може да постави билборд, показващ хора похапващи хот-дог.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser