Преминете към основното съдържание

Лошите момичета носят дълбоки деколтета, добрите – дълги рокли, а умните...

Какво момиче сте? А какво искате да бъдете? Между визията на доброто и лошото има цяла модна вселена

„Тялото е сътворено за да бъде гледано, а не покривано“ - Мерилин Монро

Русият сексимвол, завещал ни тази фраза, е всичко друго но не и добро момиче. Провокативно поведение, провокативни снимки и дълбоки деколтета. И колкото по-надолу, толкова по-добре!

А сега, без да вадим сантиметъра, да видим какви са измеренията на моралните стойности в модата днес.

Както повечето неща в живота и това се оказва относително.

Деколтетата щедро разкриващи плът са все така актуални и през 2019-та, а най смелите „пълзят застрашително“ към линията на талията. Виждаме ги в колекциите на Prada, Saint Laurent, Stella McCartney. Рискът да бъдете обвинена в непристойно поведение е далеч по-малък отколкото през 50-те. Но трябва да сте наясно в едно – лошите момичета виреят добре предимно в мъжка среда. Така че, изберете дълбоко деколте за среща и далеч по-скромно, ако ще бъдете представяна на майката на настоящата ви половинка.

Големи момичета сте и знаете, че всеки сантиметър е решаващ. Нали?

За добрите момичета и дължините на роклите

Слава Богу, морална полиция вече не съществува по нашите ширини, но клишето, че колкото по-дълга е полата или роклята, толкова по-добра сте, все още не излиза от мода.

От покрити колена, та чак до скрити глезени, роклите за пролетта и лятото съществуват и с такива дължини. Спортни, елегантни и за официален повод – дългите рокли винаги са на линия.

Но да не се заблуждаваме!

И тази "доброта" е относителна – игриви детайли, като пера при Dries Van Noten или акцентиране върху талията с колан-цвете – Marc Jacobs са достатъчни, за да избягате от образа на скучно и послушно момиче. А доста често пърхащата с мигли доброта, се оказва най-болезнена.

Умните момичета знаят как да балансират между двете крайности

Голите гърбове са ефектът УАУ!

Легендата твърди, че голямата им слава идва благодарение на холивудските кинодиви от 30-те. След опитите да бъде намалена драстично дълбочината на деколтета от страна на американската филмова цензура, те разкриват без свян красивите извивки на на женския гръб.

Моментът на изненада си е решаващ и в света на модата. Едва ли има по вълнуващо и събуждащо фантазиите решение от това на разголения гръб. А, за да подкрепя това твърдение, включих в галерия онези звезди, които са сред любимките на мъжете, и които очевидно знаят как да играят умно.

Не е нужно да бъдете с дълга рокля, но, ако заложите на къс вариант или на блуза с гол гръб, отивайки на бар с приятелки, ще сте с едни гърди напред в надпреварата. Очарователно е да го играете свенлива, докато седите на бара с гръб към „публиката“, събуждайки ловните инстинкти – съвсем като звезда от класически американски филм.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser