Преминете към основното съдържание

Лошият навик на Елизабет II, който тревожи хората около нея

Нейно Величество има навик, който кара обкръжението й да се тревожи за здравето й. И не става дума за коктейли преди вечеря.

Според източник от двореца старшите кралски асистенти се мъчат да измислят план за управление на натоварения график на Нейно Величество. На фона на притесненията заради многобройните публични изяви на суверена, все повече се говори за нейното здраве и, разбира се, ежедневните й навици. Някои от Уиндзорите превъзхождат Елизабет II по упорита работа, провеждайки значително повече бизнес срещи, но кралицата поддържа впечатляващо темпо за възрастта си. Само по време на престоя си в Балморал тя е провела 19 официални събития.

Не толкова отдавна монархът прекара известно време в болница, където бе подложена на изследвания. Пресата веднага писа, че 95-годишната кралица е посъветвана да се откаже от любимия си коктейл преди вечеря и да му се наслаждава само за специални поводи. Освен това са й дадени редица други инструкции за поддържане на здравето и доброто настроение. Някои от навиците на Елизабет II обаче все още притесняват нейния вътрешен кръг.

Неназован източник сподели пред The Times, че навикът на кралицата да гледа телевизия през нощта на фона на натоварения й работен график не й дават възможност да си почине пълноценно и това застрашава здравето й. Говори се, че Елизабет е фен на късния неделен сериал на BBC Duty Line и че обича да обсъжда сложните сюжетни линии на шоуто с един от най-близките си сътрудници. Според други източници Нейно Величество останала будна до късно, за да гледа как британската тенисистка Ема Радукану печели Откритото първенство на САЩ.

Дали това наистина е така, не се знае, но от The Times твърдят, че кралицата активно гледа телевизия и често обсъжда шоуто с Мейбъл Андерсън, бившата бавачка на децата й. Източникът добавя още, че кралицата "постоянно организира обяди и вечери със семейството и приятелите си", защото не иска да вечеря сама.

Личният секретар на кралицата, сър Едуард Йънг, беше призован да „бъде безмилостен“ и да изчисти графика на монарха от всякакви функции, които не могат да се нарекат ключови за ролята й на глава на държавата и на англиканската църква.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser