Преминете към основното съдържание

Louis Vuitton представи ризорт колекция в Япония

Моделите са вдъхновени от японската култура и по-специално от творчеството на Ямамото
Louis Vuitton Resort 2018
Louis Vuitton Resort 2018 © IMaxTree

Никола Геские избра Япония, за да покаже новата ризорт колекция на Louis Vuitton. И по-точно музея Михо.

През годините ревютата на на Vuitton са се провеждали на едни от най-забележителните места по света като музея Niterói в Рио и дома на Джон Лаутнер, проектиран от Боб Хоуп в Палм Спрингс. Разположен в зелена долина на час път с кола от Киото и проектиран от архитекта IM Pei, музеят Михо изглежда така, сякаш извънземен субект е кацнал на земята. Всъщност Пей е проектирал Мио да "извиква" Шангри-ла (небето на земята). "Разбирам, че това е една от любимите му сгради", каза Гешжиер за архитекта. 

Ризорт колекцията на Louis Vuitton включва илюстрирани пайети рокли, подчертани с грим "Кабуки", вдъхновени от Канзай Ямамото. Японският дизайнер е известен с това, че облече Дейвид Бауи в блестящ гащеризон и прокара пътя на своите сънародници Кензо Такада, Йохай Ямамото и Рей Кавакубо, които по-късно го последваха в Париж. Ямамото беше облечен в електрически червен костюм и стоеше на първия ред заедно с фаворитите на Геские - Мишел Уилямс, Дженифър Конъли, Софи Търнър и Изабел Хуперт.

"Купих много от дрехите му на търг", каза Геские за Ямамото. Французинът е приятел с дъщеря му и по този начин се заражда и тяхното сътрудничество.

Никола Геские е пътувал в продължение на две десетилетия до Япония и тази колекция е любовно писмо не само към Ямамото, но и за културата на страната като цяло. Бронята на самураите, цветовете на Куросава, гримът на "Кабуки", традиционните отпечатъци на рибарите и мрачната серия от японски филмови сериали Stray Cat Rock от 1970 г. информираха всички откъде е дошло вдъхновението.


Louis Vuitton Resort 2018

Галерия

Louis Vuitton Resort 2018

IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser