
Необходими продукти*
кекс/торта
мармалад
(в който няма цели плодове)
сирене
тип Филаделфия
ликьор
тъмен
шоколад за глазура
бял
шоколад (по желание, за декорация)
кокосови
стърготини (по желание)
захарни
пръчици, буквички, сърчица за декорация
дървени
клечки за близалки/сладолед
*Не посочваме точни количества, защото рецептата позволява множество интерпретации и импровизации според личния вкус и наличните продукти.
Начин на приготвяне
Кексът/тортата се натрошава с вилица. Добавя се сиренето и се замесва тесто, след това се добавят мармаладът и ликьорът. Оформят се топчета и се оставят да се стегнат в хладилника за около 30 минути. Всяко топче се набожда на клечка и се потапя в разтопения на водна баня тъмен шоколад. Подреждат се на разстояние едно от друго, можете да забодете клечките например върху картон или стиропор, и се слагат в хладилника отново. Изваждат се, украсяват се с декорацията, която сте избрали, и отново се охлаждат.
Вижте повече
9 базови правила за съчетаване на вино с храна
Легенди за страстта... или когато виното срещна своята половинка