Преминете към основното съдържание

Любовна история от първо лице

„Това не е любовна история. Но е история за любовта” - Original sin, 2001г. Силно начало, нали? Ако снимах филм за връзката между мен и Philips, то встъпителните реплики, биха били точно тези.

Романсът ни започна през далечната хиляда деветстотин деведесет иНеСиСПомнямКоя, когато най-накрая успях да измрънкам от нашите GSM, защото всички момичета в училище бяха мобилни. Може би вие не си спомняте тези времена, но някога се състезавахме кой има най-малката джаджа, а не най-големия дисплей. Толкова съм стара аз. Толкова е древен и този флирт между мен и марката. Но не за свързаност говорим днес. Или поне не изцяло.

Ако влезете вкъщи през деня, ще се насладите на скандинавски уют. Бял ламинат, бели стени, бели мебели с тук-таме някой цветен акцент. Когато се спусне нощта обаче, по таванът ми танцуват звезди, а по стените ми играе светлина. Да, Philips Hue е обкрайчил всеки ъгъл от дневната ми. Така че зародилите се романтични чувства между мен и телевизора Philips Тhe Оne, 2021г., не мисля че са голяма изненада. Какво ме привлече да го погледна в магазина? Опцията ambient light. Отличен завършек на цялата тази цветна игра у дома.

Когато си избирах телевизор, аз гледах на него по-скоро като на интериорно решение, отколкото на функционално такова. Да, екстрите са важни, но как допълва цялостната обстановка в дома ми беше водещо. А вкъщи се гледа формула 1 и баскетбол. Постоянно. Или поне, когато коментира Любимият, а това е почти всеки уикенд. Така че второто нещо, което ми беше много важно, е да може да се гледа спорт на него. И разбира се, да мога да играя на плейстейшъна.

Нетипично момиче, ще си кажете вие, но така става, когато растеш само с момчета роднини на твоята възраст. Да се върнем на телевизоръа обаче, който всъщност е водещата тема днес.

Както споменах и по-горе, при избора на електрониката у дома, аз гледам първо емоцията, която ми носи, и после всичко останало. А Philips The One 2021 е истинска експлозия от такива. Съвършена хармония между супер функционалност и изчистен дизайн.

Ако сте фенове на моторспорта, то със сигурност знаете колко важна е картината. Със своите 4K UHD качество екранът буквално те пренася на пистата. Ослепителните цветове и контраст, благодарение на системата Dolby Vision, отразяват съвършено всяка искра и всяка емоция на публиката и пилотите по време на състезанието, а невероятната бързина на свръх мощния Р5 (Perfect Picture Engine) процесор улавя и най-малкото движение, без никакво трептене. Което своебразно го превръща и в най-добрия приятел на геймърa. Въртящата се, шарнирна поставка от полиран метал, отлично допълва безрамковия дисплей и ни дава възможността буквално картината да ни следва, независимо от кой ъгъл на стаята гледаме. Като допълнение към всичко това, ние получаваме и интелигентните функции на Android TV. Благодарение на него ние се наслаждаваме на гладка навигация, съдържание и игри по заявка чрез Google Assistant или Amazon Alexa. Дистанционното притежава и voice control, което допълнително улеснява навигацията му. Самата картина може да бъде настроена според нуждите ни в момента – за кино, гейминг, стандартна и др.

Най-любимата ми от функциите, предвид факта, че вкъщи всичко ми е Philips Hue, естествено е Ambient Light опцията. Само с един бутон от дистанционното ние можем лесно да я включим или изключим. Настройките й позволяват тя да бъде като естествено продължение на екрана, като следва цветовете на картината, или можем да го нагласим да следва ритъма на музиката. И като заговорихме за музика, телевизорът притежава най-добрата озвучителна система на Dolby Atmos, така че категорично не се нуждаем от допълнителни саунд барове. Ако все пак искаме да усилим още звука, то той е готов за свързване! С DTS Play-Fy ние можем да кънектнем съвместими тонколони и говорители почти светкавично с перфектна синхронизация.

Естествено, телевизорът притежава родителски контрол, от който лично аз не се нуждая още, но приятелките ми биха го намерили безценен.


Настройването на телевизора се случва изключително лесно, така че и най-нетехничният човек на света би се справил безпроблемно – още със самото му включване ни пита за паролата на wi-fi-я, така че моментално да ни свърже със света – моят се изразява в Netlfix, Amazon Prime, YouTube и производни стрийминг платформи, до чиито е даден моментален достъп с бързи бутони на дистанционното. Телевизорът притежава и изход за HDMI кабел, няколко USB изхода, както и такъв за оптичен кабел. Като завършек на цялата магия, тук откриваме и voice search, в следствие на който можем лесно да си гугълваме всяка информация, която ни е нужна през браузъра. Буквално няма начин, по който да не можем да се свържем.

Аз отивам да си пусна Drive To Survive. Вие как планирате следобеда?

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser