Преминете към основното съдържание

Любовните истории, които ще разпалят отново страстта

Да, и тази година ще има 14 февруари – захаросаният панаир на любовта, който трябва да ни направи по-влюбени. Дали пък няма нещо друго, което да ни помогне отново да почувстваме задъханото пърхане на палавите пеперуди.

В очакване любовта да ни връхлети за поредна година от всеки ъгъл под формата на сърчица, мечета, рози и балони, търся своето романтично вдъхновение, което да ми припомни, че сърцето може да бие и по-лудо. Защото, нека си признаем, с времето свикваме с любовта до нас и тя рядко ни вълнува така, както в началото. Имаме я, усещаме я, знаем, че трябва да я пазим, но все не ни остава време и енергия да я разпалим отново, макар и след толкова години съжителство под един покрив. И като че ли се плашим да я побутнем… да не станем смешни, да не ни гледат странно – жена вече с деца, пък иска да зачерви от вълнение бузи като ученичка. Топли ни любовта като тлеещ дънер в камината, но буйният огън, онзи, който да ни изгори до сладка болка, така и го няма.

И както често правя, търся спасение в книгите. Моите любими приятели, на чиито страници се влюбих за пръв път, намерих отговори за младежките си драми, пътувах до приказни места преди дори още да се бях качвала на самолет, после търсих решения за важните крачки в живота. Тези безценни съкровища, които и до ден днешен ме карат да мечтая, да се смея, да плача и да се удивявам.

За съжаление ежедневието ми отдавна не ми позволява да отделя време, в което да се свия удобно на дивана с книга в ръка и да се потопя в поредната история. Все трябва да се бърза, все някой има нужда от мен и все отлагам за после, за утре, за уикенда, за отпуската. Книгите, и те като любовта, чакат да им отделя време и внимание. Но от известно време вече няма нужда да се лишавам от тях - Storytel ми дава цялото време на света за срещи с вълнуващи сюжети. В приложението е събрана истинска съкровищница от над 340 000 аудиокниги, електронни книги, подкасти и аудиосериали, от които мога да избирам. Ако и вие, като мен, първоначално не сте сигурни, че това е вашият начин на „четене”, пробвайте Storytel напълно безплатно за 14 дни и след изтичането му, ако желаете, можете да изберете удобния за вас план и начин на плащане. Можете да слушате и четете неограничено, навсякъде и по всяко време. Сваляйте книги за офлайн слушане, потопете се в различни истории едновременно или дайте шанс на заглавия, които не сте предполагали, че ще ви грабнат. Превъртайте напред по-скучноватите моменти, или се върнете назад, за да изслушате отново нещо, което ви е развълнувало.

В духа на случващото се през последните две години, бях заинтригувана от оригиналното заглавие на Storytel „Ледник” на шведската крими кралица Камила Лекберг.

Историята ни среща с двама непознати, изолирани в хотелските си стаи, докато човечеството е заплашено от смъртоносен вирус. Както често се случва в живота, нарушаването на правилата може да превърти играта и да доведе до щастлива развръзка – в случая пламването на страстна любов. Аудиокнигата е озвучена с гласовете на актьорите Силвия Лулчева и Ники Илиев, което гаранция за незабравимо съпреживяване на сюжета.

А само след броени дни, на самия 14 февруари, очаквам излизането на«Аз преди теб» на Джоджо Мойс, прочетена от Йоанна Темелкова – прекрасната история за млада жена в безизходица, която поема грижата за инвалид, който вече се е отказал от живота и иска да умре. Може би някои от вас си спомнят едноименния филм, създаден по сценарий на Джоджо Мос и с Емилия Кларк и Сам Клафлин в главните роли – една история, която не оставя никого безразличен.

Сред заглавията в каталога ще намерите и други любовни истории, като “Крадецът на целувки“, “Последното писмо от любимия” и “Красива грешка“, които могат да направят и най-безцветния Св. Валентин романтичен. А може да решите да отидете в съвсем друга посока - с “Десет женски изневери” на Катя Антонова.

А за тези, които искат да направят празника малко по-различен от обикновено, предлагаме да поднесете наистина интересен подарък за Св. Валентин - подарете абонамент за двама, а след това си пригответе вкусна вечеря, отворете бутилка хубаво вино и вместо романтичен филм или фонова музика си пуснете… аудиокнига. “Добра година” на Питър Мейл, “Славея” на Кристин Хана или започнете с първи епизод на аудиосериала “Гълъбов кръв“, прочетен от Параскева Джукелова. Може пък това да стане новият ви семеен ритуал, който да разпали задълбочени разговори и нови страсти.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser