Преминете към основното съдържание

Магията на Ориента: Потегляме към Абу Даби

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Абу Даби е считан за един от най-модерните градове в света с широки булеварди, високи сгради, магазини, луксозни жилища и офиси. Разположен е на малък остров в североизточната част на Арабския полуостров, в самия Персийски залив.

Архитектурата му привлича множество туристи, но малко от тях знаят, че историята на града започва през 60-те години на 18 век, когато е основан. През 1795 година става седалище на владетелите на емирство Абу Даби, а сладководният извор на острова е причината за неговото бързо населяване.

След 60-те години на 20 век, когато в района е открит петрол, Абу Даби започва да се разраства и развива светкавично, превръщайки се в мечтана туристическа дестинация за всеки почитател на луксозния живот. Безспорно тук се намират най-невероятните постижения на съвременното строителство.

Духът на Ориента може да бъде най-силно усетен в джамията „Шейх Зайед“. Величествената бяла постройка с 82 купола в монголски стил е дом на най-големия ръчно тъкан килим в света, намиращ се в молитвената зала, който може да побере 7 000 поклонника.

Единайсет-километровата плажна ивица пък е мечтано място за тези, които предпочитат по цял ден да се излежават на плажа с коктейл в ръка. Плиткият залив с бял пясък и кристална вода е перфектното място да се разхладите, тъй като температурите през деня понякога достигат 40 градуса.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser