Преминете към основното съдържание

Мая Хоук – бъдещата it girl на Холивуд

Дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук тепърва започва да краде сърца
© getty

В средата на август ще излезе при нас деветият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", а Netflix продължава да умножава гледанията на третия сезон на Stranger Things.

Какво общо имат те помежду си?

Това са вторият и третият проект на на 21-годишната Мая Хоук. Само един поглед е достатъчен, за да се досетите кои са нейните родители. 

Мая Рей Търман Хоук е плод на поредния холивудски непотизъм. Нейните родители се срещат на снимачната площадка на филма "Гатака", женят през 1998 г. и се развеждат през 2005 г.

© Elle USA


НОВИТЕ МОДНИ ИКОНИ – АКТЬОРИТЕ ОТ „STRANGER THINGS“


Разбира се, говорим за актьорите Итън Хоук и Ума Търман. 

По бащина линия един от нейните далечни роднини е американският драматург Тенеси Уилямс, докато от статна на майка ѝ - баба ѝ и прабаба ѝ са известни модели. Младата актриса се пробва и в модния бизнес - първо в рекламно видео заснето от София Копола. Дебютът ѝ като актриса не се забави много - в самия край на предходната година тя участва в минисериала базиран на „Малки жени“ на Луиза Мей Олкът, който се излъчи по BBC. Там Хоук играе Жозефин Марк, присъединявайки се към екип от таланти като Емили Уотсън, Анджела Лансбъри и Катрин Нютон.


ХОЛИВУДСКИ БЕЙБИ БУМ НА ПОДИУМА


Съвсем наскоро, в началото на юли, за Мая започна да се говори във всички социални мрежи. Нейната бърза слава дойде благодарение на Netflix. 

След като изигра интелигентната и фундаментално новата за вселената на Stranger Things - Робин, Мая обра овациите на критиците - от най-взискателните до тези като Итън Хоук, който не криеше гордостта си.

"Дами и господа, запознайте се с Мая Хоук", представи я той в своя Instagram.

© getty

Тя е истинска. Е, ако някой не вярва на Итън, попитайте Куентин Тарантино, в чийто девети филм е дебютът ѝ на големия екран. 

В бъдещите планове на Хоук влизат два късометражни и три пълнометражни филма, включително “The Price of a Man” и “Mainstream” с Андрю Гарфийлд и Джейсън Шварцман. В момента тя снима с друга Копола, внучката на Франсис Форд и племенницата на София - Джия.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser