Преминете към основното съдържание

Майк Буше напълни фонтана в Пловдив с диетична кола

Колата е собствено производство на артиста
© kapana.bg

Диетична кола бликна от известния Фонтан на пеликаните на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив тази сутрин.

За събитието НОЩ/Пловдив (15-17 септември 2017) художникът Майк Буше реализира скулптурата “Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна)”.  Фонтанът с пеликаните на централния площад Стефан Стамболов в Пловдив бе изпълнен с произведената от самия художник диетична кола. Живата скулптура е част от самостоятелната му изложба Private Idano в галерия "Сариев".

"Нощ" в Пловдив е най-големият фестивал в града, за който музеи, галерии и клубове ще работят до малките часове на нощта.


НАЙ-ДЪЛГАТА НОЩ НА ПЛОВДИВ СЕ ЗАВРЪЩА


Заглавието на изложбата Private Idano (на английски произнасяно „айдъноу”) се превежда на български като Личното ‘знамли’.

Private Idano представя специална селекция от нови произведения, създадени в периода 2015 - 2017 г. Творбите са свързани с интереса на Буше към могъществото на масовата индустрия за производство на образи, към прилагането на поведенчески модели, социалния контрол, културата на звездите, провокирането на лични желания и историята на бароковата живопис.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser