Преминете към основното съдържание

Майски дни на модата в София

Преподаватели и студенти от департамент „Дизайн“ на Нов български университет представят грандиозен проект с ревюта, инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, уъркшоп, обучения и дискусии

Започнаха Майски дни на модата 2017 в София. Домакини на събитието е Vogue Vision Academy,  която представиха модното ревю „VERSUS - контрастът като понятие в модата“. Събитието се базира на резултатите от провелият се през април майсторски клас по мода под ръководството на дизайнерката Евгения. Тя работи основно в България, а продава своите продукти в Англия, Франция и Германия. Модната марка на талантливата дизайнерка дава шанс на млади дизайнери, завършили успешно „Мода“ в НБУ, да се развиват и работят за нейния бранд.

През краткото време, с което разполагаха, студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, да реализират своите проекти, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаване на една модна колекция, и да изградят своите модни импровизации по темата. Бъдещите дизайнери работиха с голямо вдъхновение и творчески ентусиазъм, и успяха да покажат впечатляващи работи на заключителната презентация мултимедия със селекция от творческия процес, концепциите и проектите на колекциите.

Цялостната колекция ще бъде представена по време на Майските дни на модата, в изисканото пространство на Vogue Vision Academy с любезното съдействие на стилист Митко Дамов.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser