Преминете към основното съдържание

Малки хитринки за перфектен летен грим

Трета поредна седмица живакът отбелязва градуси „отивай на плаж!”. И въпреки че телом съм се скрила под хладината на любимото си офис пространство, духът ми още от първия ден послуша воплите на термометъра и се препича на соления пясък. Мисълта ми е, отпускарски съм настроена вече. Кожата ми също.

И като заговорихме за кожа, нека ви споделя няколко от своите любими хитринки за страхотен грим за лятото!

Хубавият грим е неизменна част от ежедневната рутина на всяка жена. През топлите месеци обаче, всички ние срещаме известни затруднения по отношение на разкрасителните процедури, тъй като кожата ни отделя повече себум. Респективно фон-дьо тенът, който съвършено изглажда кожата ми през зимата, при температури около 30 градуса се превръща в разтекла се маска върху лицето ми, а прахообразният руж става на неприятни петна. Ето обаче аз как се спасих от това.

Започнах да използвам тониращ крем. Тежките фон-дьо тени често запушват порите и освен с комедони вероятността да се сдобия с пъпки е почти стопроцентова. Хубавият тониращ крем обаче дарява кожата с необходимата хидратация без да утежнява, а леките несъвършенства от типа на тъмни кръгове под очите (защото отново съм си легнала в 4, а ставам в 7), прикривам с коректор. По този начин лицето ми изглежда свежо и естествено.

По отношение на избора на спирала също си имам хитрина. През летните месеци задължително използвам водоустойчива такава. Тъй като моите очи са си целогодишно влажни, гримът ми се разтича доста лесно. През лятото обаче потта допълнително ме саботира в мисията да запазя погледа си като на кошута. Своето спасение открих във водоустойчивата спирала за мигли.

Понеже природата ме е дарила с кожа, бяла като сняг, за да избегна „измития” си външен вид, обожавам да подчертавам скулите си с руж. В горещото време сухите ружове обач, задължително се размазват и образуват грозни, цветни петна. Затова започнах да използвам руж стик. Неговата текстура е много по-лека, позволява на кожата ми да диша и успоредно с това не се размазва. Цялостната си визия завършвам с малко хайлайтър над скулите, а при специални поводи добавям и очна линия (водоустойчива!).

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser