Преминете към основното съдържание

Малките герои с големи сърца продължават да се радват на внимание!

От началото на годината фондация „Нашите недоносени деца“ е подпомогнала неонатологичните отделения в страната с дарения на стойност над 70 000 лв.
© iStock

Фондация „Нашите недоносени деца“ продължава да организира серия от благотворителни дарения в страната за нуждаещите се неонатологични отделения в градовете Бургас, Ловеч, Сливен и Търговище. Инициативата е вследствие на събраните дарения от кампанията на фондацията в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства „Големи чудеса за малките герои“, както и благодарение на проявената щедрост от страна на организацията на масоните в България „Върховен съвет на ДПШО за България“.

Четири болнични заведения получиха безвъзмездна помощ, която включва кувьози и болнични консумативи на стойност над 70 000 лв.

Даренията са част от дарителската програма на фондацията, но дейността й не се изчерпва само с тях. През изминалите години фондация "Нашите недоносени деца“ предоставя комплексна грижа и цялостна подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства, както по време на грижите за тях в болница, така и след изписването им.

В България всяка година се раждат над 6000 недоносени бебета. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими. Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”.

Още по етикети

благотворителност
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser