Преминете към основното съдържание

Манията по Тилда расте

Кои са отличителните характеристики на феноменалната актриса
© Getty

Какво трябва да правите, за да изглеждате като Тилда Суинтън?

Независимост, експериментален дух, андрогинност и небрежен шик – Тилда Суинтън може да разпознаете измежду хиляди жени. Възхищаваме се на стила й и на рафинираната й красота. Но какво я отличава от останалите?

Къса коса и тотална липса на грим

© Getty

Почистете спиралата! Това е една от основните характеристики на Тилда Суинтън. Тя никога не слага спирала на миглите си и почти не използва цвят за устните. Винаги е с къса почти мъжка прическа и си позволява да експериментира с цвета на косата.

Бледа кожа

© Getty

Тилда произхожда от древен англо-шотландски род. Историят на нейното семейство е отпреди 1000 години, дори и по-назад. За първи път името Суинтън се споменава още през 886 г, когато родоначалникът Едулф, Лорд Бамбург, се заклел във вярност на крал Алфред Велики, владетел на англосаксонското кралство Уесекс. Това се споменава в Уикипедия. Аристократичният произход е изиграл своята роля: Матилда (както е пълното име на Тилда) притежава удивителна мраморно бяла и перфектна кожа. Актрисата всячески подчертава това: тя почти не излиза на слънце и често се облича в контрастиращ на цвета на кожата й син цвят на дрехите.

Мъжки костюми

© Getty

„Изглеждам точно като моя баща, когато беше избръснат. Приличам и на Дейвид Бауи. Не само външно, но и по неопределеността на пола“, казва самата Тилда. В едно интервю тя споменава как често към нея се обръщали с „господине“, а веднъж на летищен контрол дори я проверявал мъж. Това, разбира се, нея не я притеснява никак. Самата актриса обича да се облича в мъжки костюми и смокинг.

Високи токчета

© Getty

Най-женствената част в гардероба на Тилда са токчетата. Висока, ръбеста, стройна, слаба, високите токчета придават допълнителна сложност на образа й. Видът й ви кара да се замисляте, а вие не трябва да пропускате тази възможност.

Блестящи материи

© Getty

Любимите тъкани на актрисата – сатен, коприна, всяка текстура металик, която отразява блясъка – образът й става едновременно много женствен и доста футуристичен. За тези отблясъци верен приятел в модата й е Хайдер Акерман. Тилда отдавна е фен на дизайнера и почти винаги се обръща към него за появяването си на червения килим. Понякога сменя неговите дрехи с тези на Lanvin.

Обемна риза

© Getty

Суинтън обича комфорта: веднъж, поръчвайки на Албер Елбаз рокля за червения килим, тя го попитала, дали не може да сътвори за нея нещо, в което да се чувства комфортно като в пижама. Вероятно заради това тя обича толкова много драпериите и свободно падащите силуети – те са не само красиви, но и удобни. Основна част в гардероба й заемат белите ризи, но с мъжка кройка – те не ограничават движенията й, а създават много елегантна визия.

© Getty, Тилда Суинтън с Хайдер Акерман

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser