Преминете към основното съдържание

Мария Бакалова с номинация за Златен глобус

Мария Бакалова е първата българка, която е номинирана за „Златен глобус”. С безспорно брилянтната си игра в сатиричния филм „Борат 2”, тя си спечели симпатиите на критиката, множество награди и номинация за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл.

Бакалова ще се бори за престижната награда с Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън, Аня Тейлър-Джой и Розамунд Пайк.

Самата актриса вижда ролята си като история за съзряването и отърсването на едно момиче от стигмата на предразсъдъците спрямо нежния пол. Израснала в среда, в която жените живеят в клетки, не са учени и, ако шофират кола, ще умрат, Тутар успява да премине отвъд и от „дивак” се превръща в равна на мъжете. Такава, каквато трябва да бъде из начало, без необходимост да се бори за своето място под слънцето.

Мария Бакалова е от Бургас. Преди ролята си в продукцията на Саша Барън Коен, тя играе в „Бащата”, който спечели Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари и Триест, „Трансгресия” с който печели приза за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г, „XIIa” и други.

"Боже мой, шокирана съм!", написа Мярия в Instagram след като научи новината за номинацията си.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser