Преминете към основното съдържание

Марк Зукърбърг и жена му се запознали на опашка пред тоалетна

Колко струват тениските на Марк, защо основният цвят на Facebook е син и още интересни факти за днешния рожденик.

Днес Марк Зукърбърг празнува 37-ия си рожден ден,

Според него Facebook не е алтернатива на приятелството, а неговото продължение. Марк не крие, че не е доволен от прекомерното влияние на социалните мрежи върху живота. „Колкото повече остарявам, толкова повече съм убеден, че обслужването на воайори е най-добрият начин за печелене на пари“, каза той преди време. ELLE избра няколко факта от живота на този, във всички отношения невероятен, въпреки скромния образ, човек.

Първата програма, която Марк написва на 11 години, е ZuckNet. Целта - да улесни баща си, който е зъболекар да планира посещенията на пациентите си.

Зукърбърг е далтонист и различава ясно само синия цвят. Ето защо основният цвят на Facebook е син.

„Истинската история е доста скучна. Ние просто седяхме на компютрите в продължение на шест години и пишехме код, "- казва Марк за филма" Социалната мрежа ".

Марк и бъдещата му съпруга Присила се запознават на парти, докато чакат на опашка за тоалетната. „Приличаше на типичен глупак и държеше чаша с бира в ръката си“, спомня си по-късно Присила. На опашката за тоалетната - с чаша бира.

Любимата книга на Зукърбърг е поемата „Енеида“, любимият му сериал е „Западното крило“, в центъра на който е администрацията на Белия дом.

През пролетта Зукърбърг загуби 5,1 милиарда долара заради скандал с изтичане на потребителски данни. Тогава обаче Марк направи публично извинение, акциите на Facebook отново се повишиха и състоянието му се увеличи с 2,8 милиарда долара.

Марк е фен на „Междузвездни войни“. Изглежда се надява да предаде любовта си към сагата на Джордж Лукас на дъщеря си. „В нея се усеща мощта на Силата“, написа Зукърбърг към снимката на Макс, облечен в стил „Междузвездни войни“.

Марк има куче на име Beast (Звяр). Това рошаво куче е добре познато на феновете на Зукърбърг, тъй като по едно време си имаше собствена страница във Facebook, като в един момент последователите достигнаха 2,7 милиона. Във всеки случай кучето е много обичано от цялото семейство на Марк. Първата дума, изречена от дъщерята на Марк Макс, беше просто „best“, и щастливият баща не пропусна да го сподели на страницата си.

Марк и Присила станаха родители за първи път на 2 декември 2015 г. На 28 август 2017 г. се роди втората дъщеря на двойката, която е кръстена Август.

Страницата на Марк във Facebook не се управлява от него. По-точно той я ръководи, но съдържанието и всичко останало лежи на плещите на цял екип от 12 души. Тяхната работа е да следят пускането на публикации, да проследяват коментарите, да качват снимки.

Любовта на Марк към кежуал стила - прости тениски, суичъри, дънки и маратонки без никакви фантазии - е известна на всички. Не мислете обаче, че всичко това са евтини неща. Зукърбърг купув тениските си от Брунело Кучинели - на цени от 300 до 400 долара.

Зукърбърг е приятел и се възхищава на Вин Дизел. Те си кореспондираха във Фейсбук няколко години, след което най-накрая се срещнаха и Марк дори интервюира своя идол.

В базата данни на Facebook Марк е четвъртият регистриран потребител.

Зукърбърг е полиглот, знае френски, иврит, латински и древногръцки. След като се ожени, Марк научи и китайски - за да общува нормално с многобройните китайски роднини на Присила.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser