Преминете към основното съдържание

Масаж на лицето: има ли смисъл?

Определено да!

© iStock

Колко е важно да се стимулират мускулите на лицето първа осъзнава легендарната лекарка Надя Пайо. През 1917 г. в Ню Йорк тя се запознава с руската балерина Анна Павлова. Благодарение на постоянните тренировки, тялото на вече не толкова младата звезда било в прекрасна форма. За разлика от лицето, което издавало възрастта й. Този контраст накарал Надя да се замисли върху това, че освен мускулите на тялото, трябва да работим и върху тези на лицето. Така се появила и визитната картичка на Пайо и нейната марка Payot – техника за масаж с 42 движения. За 100 години тя почти не се е изменила и до ден днешен се практикува в Института за красота Payot в Париж. Освен това Надя била убедена, че този масаж в пъти увеличава ефективността на всеки продукт. С това е напълно съгласна и фейс гурото Сара Чапман, която разработва собствена техника за масаж Skinesis и дерморолер Skinesis Facialift, който решава проблемите с отпуснатите мускули на брадичката и дори помага да оформите скулите. Сред феновете на продукта са Наоми Уотс и Сиена Милър.

Без ботокс ефект

„Ако не си перете роклята, няма нужда да я гладите“, казва кралят на ботокса д-р Бранд. Сред най-известните му продукти е серумът Needls No More, който имитира ефекта на ботокс, но с действие от 4 часа. Гуруто на дерматологията, Жоан Сиоко, обаче е на друго мнение: „Много жени осъзнават, че ефектът на ботокса не оправдава очакванията им и вместо красота и младост, те получават безизразно лице“. Нейните безупречни знания по анатомия, както и златните й ръце, творят чудеса. Сиоко смята, че 30% от проблемите на кожата могат да бъдат решени с грижа, масаж и почистване на лицето. „Аз съм над 60 г. и нямам никакви пластични операции, ботокс или филъри“, обича да казва Сиоко в интервюта, а в нейния институт за красота на пл. „Мадлен“ в Париж редовни клиенти за звезди като Летисия Каста и Катрин Деньов.


МАСАЖ ЗА ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕТО


Изненадващи фактори

Гравитацията също е отговорна за увисването на кожата, а с последствията от нея няма как да се справим само с качествен продукт, трябва и масаж – сами или в салон. Това ще ви помогне да съхраните красивия релеф и младостта на лицето. Профилактичният масаж е най-добре да се започне рано, на 25-годишна възраст. Между другото, за младостта на шията имат значение и тонусът на мускулите на гърба и стойката. Затова използвайте трика на моделите за изправена походка, като от време на време се разхождате у дома с няколко книги на главата. Освен това ви препоръчваме упражнения като пилатес, плуване и разбира се – масаж.

Архитектура на лицето

Истината е, че лицето ви може да бъде толкова красиво, колкото поискате. Гимнастика, фейсбилдинг, мимически упражнения, йога за кожата – имената са много, но смисълът е един. Много специалисти по фейсбилдинг са убедени, че при регулярна грижа можете да се избавите от сериозните недостатъци във външността като формата на носа или устните, за които се смята, че се поправят само с пластична хирургия. Но в постигането на успех е важна е емоцията. Гневът и негативните мисли променят лицето, тъй като при тях се изисква напрежение в почти всички мускули едновременно. А радостта е най-ненатоварващата емоция. Усмивката напряга само един мускул и дори бръчките от радост, т.нар. пачи крак, изглеждат симпатично. Така че практикувайте я често – за младо лице и млад дух.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser