Преминете към основното съдържание

Масаж, вдъхновен от техниките на шиацу, за супер лифтинг на лицето

Четири лесни и бързи стъпки, които подсилват ефективността на специалната козметика, която стяга кожата и се бори с бръчките. Плюс най-новите лифтинг продукти, които ELLE тества
© iStock

Рескулптуриращите масажи стягат и повдигат кожата на лицето. С една дума: лифтинг. Терминът по инерция се свързва с пластичната хирургия, но ефектът от масажния метод, който подсилва действието на специалната козметика, постига също толкова добри резултати. Важно е да само да сте постоянни – всяка вечер, на суха и почистена кожа, преди нанасянето на стягащия нощен крем.

Избрахме метода на Lancome, пионер в техниките на сухия масаж. Институтът на марката, създаден през 1935 г. от Арман Петижан, е един от първите, които разработват своя техника за масаж на лицето през 1950 г. Вдъхновен от техниките на шиацу, този масаж е сух, без олио или крем. Целта му е да освежи, разтегне, постигне лифтинг ефект, размести и подсили мускулната структура, като комбинира дълбоко масажни движения чрез палци и пръсти със специфични техники. Действието е буквално в сърцето на клетките. Масажът стимулира микроциркулацията, като повишава клетъчната обмяна. И по-интересното е, че влияе също на гените като активира метаболитните функции на тялото, има противовъзпалително действие и подсилва синтеза на митохондриите, които доставят енергия на клетките. В дермиса тази подобрена хомеостаза води до по-здрава и стегната кожа. Методът, който се използва, обхваща три различни зони. С масажен диск или с ръце се правят специфични движения в зависимост от зоната, в четири лесни и бързи стъпки за максимални лифтинг резултати:

© iStock

ДОЛНА ЗОНА

1. За шията

Движете надолу по всяка страна на врата. Повторете движението 3 пъти от всяка страна на лицето като удължавате движенията.

2. За контура на лицето

Започнете от средата на брадичката, движете нагоре, като следвате линията на челюстта. Повторете движението 3 пъти на всяка страна на лицето, като удължавате движенията.

ЦЕНТРАЛНА ЗОНА

3. За повдигане на скулите

Започнете от ъгъла на устните, правете малки натискащи движения, като изтегляте нагоре, следвайки контура на скулите. Повторете движенията 3 пъти от всяка страна на лицето, като завършвате на слепоочието. Избягвайте зоната около очите.

ГОРНА ЗОНА

4. За гладко чело

Започнете от зоната между веждите в посока нагоре, с къси изтеглящи движения движете в посока нагоре по челото. Повторете движението по 3 пъти от всяка страна на лицето, като стигате до основата на скалпа.

Важно: Движенията трябва да са кратки и прецизни, за да масажирате качествено и да работите върху по-долните слоеве. След масажа може да нанесете вечерния крем. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser