Преминете към основното съдържание

Масажен стол у дома – удобство или полезна инвестиция

Функционален помощник за справяне със стреса и болката, масажните кресла помагат на все повече жени да посрещнат предизвикателствата в грижата за своето здраве

Мечтаете ли да имате време за себе си? За някои хора това може да е разходка в планината, СПА или „пътуване във времето“ с книга в ръка. Във всички случаи обаче, времето за нас самите, е посветено на почивката. Умението да почиваме пълноценно е от изключително важно значение за цялостното ни здравословно състояние. Ежедневието ни поднася допълнителни стресови фактори, които правят грижата за себе си още по-важна. Добрата почивка ни прави устойчиви на стрес и стабилни физически. За да успокоим препускащите мисли първо е необходимо да успокоим тялото.

Жените имат специфични здравословни проблеми, които изискват специално внимание. Затова и за тях е по-важно да се фокусират върху релаксацията за терапевтични цели. Дали става дума за необяснима болка в таза, следродилна депресия, нежелано тегло или хормонални колебания от менопаузата – женската физиология има нужда от характерни грижи. На всеки етап от живота си жените са изправени пред уникални предизвикателства и затова е важно да отделят допълнително време за грижа за себе си и своето здраве. Във все по-интензивното ежедневие, за тях е от изключително значение, да се грижат паралелно за своето физическо и психическото здраве. Един от най-предпочитаните начини за отпускане и справяне със стреса е масажа.

Масажът на дълбоки тъкани (особено върху долната част на тялото) е отличен за кръвообращението. Той може да осигури и мощен тласък на лимфния дренаж. Масажът на долната част на гърба и краката, който насърчава притока на кръв, допълнително облекчава синдрома ПМС и свързаните с менструацията болки и спазми. Той може да облекчи напрежението в гърба и таза, както и да осигури така необходимата релаксация.

Добрият масаж е безопасна, релаксираща, неинвазивна опция за повишаване на цялостния комфорт и здраве. Най-хубавото е, че вече има изключителни възможности, благодарение на които не е нужно да ходите в студио за масаж, за да си направите добър масаж. Ако сте заета жена с натоварен график, със сигурност ще предпочетете масаж в уюта на дома си или на работното място.

Персоналния масаж по всяко време е едно от предимствата на масажния стол. Той може също да играе основна роля при лечението на няколко състояния, както и да подобри кръвообращението, психичното здраве и цялостното физическото състояние. Едновременно приятен и терапевтичен, добрият масажен стол със сигурност може да замести човешкото докосване.

Масаж от главата до коленете и допълнително за ходилата (изключително полезно за жени, които цял ден са в обувки на висок ток) предлага FOCUS - масажен стол от ново поколение Komoder 2021. Той е оборудван с 4 интелигенти, безшумни, регулируеми и мобилни 3D масажни ръце за цялостен масаж на гърба. FOCUS II използва новата масажна система в "L" от 135 см, като е сред моделите с най-дългите масажни системи. ВИЖТЕ ВИДЕО >>>

Креслото предоставя пълен масаж с въздушно пресиране (рамене, гръб, седалка, ръце, крака). Разработено е по специална технология, която включва предварително сканиране на тялото в него. Независимо от височината, този фотьойл се адаптира подходящо, за да предостави масаж на врата и изключителен масаж на ходилата (рефлексотерапия). Идеална за стимулиране на нервните центрове, функцията рефлексотерапия е с тройни ролки за масаж на ходилата. Специалната приставката за краката се удължава, за да отговаря на различните височини на потребителите. Тази функция е предпочитана от хора, които имат болки в краката или хора, които прекарват много време в изправено положение.

Как протича масажът в масажния стол?

Комплектът от тихи, интелигентни 3D механични ръце на FOCUS II се движат нагоре и надолу, простиращи се назад и напред, комбинирано със странични движения. Тези механични ръце помагат да се открият параметрите на всеки потребител: тегло и височина.

Технологията на креслото позволява да се регулира масажния механизъм. Можете да изберете разстоянието между масажните ролки, предпочитаната масажна скорост, дълбок масаж на шията или функцията за масаж чрез търкаляне, с помощта на която се коригира стойката на тялото.

Ефективността на масажа е допълнително подпомогната от отоплителния механизъм. Той премахва студа през зимата или на климатизираните стаи през лятото. С тази вградена отоплителна система масажният стол FOCUS II се превръща в един от най-комплексните столове за масаж на пазара. Функцията за нагряване на гърба използва въглеродни влакна като източник на инфрачервено отопление.

Масаж с въздушни възглавници

Въздушните възглавници в областта на раменете имат ролята да фиксират тялото правилно в облегалката на стола за ефикасен масаж в областта на паравертебралните мускули. Други въздушни възглавници спазват извивката на ръцете и FOCUS II предлага масаж, който напълно обхваща ръцете и дланите. Поставката за крака също е оборудвана с въздушни възглавници за масаж чрез пресиране на краката. Акупресурните точки могат да бъдат стимулирани, чрез функцията за компресиращ масаж. Трети комплект въздушни възглавници с различни форми обгръщат изцяло прасеца, глезена и стъпалото.

Разтягането на ръцете, гърба и краката се препоръчва за активиране на костната регенерация. Благодарение на него се премахва напрежението и контракциите на мускулите. Масажният стол FOCUS II разполага с приставка за масаж на раменете, ръцете и краката. Специално поставката за прасците може да се удължава до 15 см. и осигурява цялостен масаж, в зависимост от размера на всеки потребител.

Предназначен за различни потребители, масажният стол FOCUS II разполага с иновативни масажни програми, които осигуряват индивидуален масаж, отговарящ на различни очаквания.

През месец юни Komoder пускат на българския пазар и най-новия модел масажен стол FOCUS III, който е снабден и със специалната функция BeautyCare.

Начинът на живот все по-често ни превръща в жертва на различни заболявания. Засилени по въртележката на ежедневието, забравяме да отделяме време за телата си. Масажните столове предлагат възможност на тялото ни да се възстанови от множеството различни проблеми натрупани през работния ден. Инвестицията в добър масажен стол може да помогне за предотвратяване и отстраняване на редица здравословни проблеми и да осигури по-добро качество на живот.

Още по етикети

масажен стол
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser