Преминете към основното съдържание

Маската като процеп между видимото и невидимото – Gucci есен-зима 2019-2020 г.

Алесандро Микеле се намесва в социалната идентичност с последната си колекция, не без помощта философските трудове на Хана Аренд
© Gucci

„Позволете ми да ви напомня за етимологичния произход на думата „човек”, която е приета почти непроменена от латинското „persona” от европейските езици. „Персона ”първоначално се отнася до маската на актьора, която покрива индивидуалното му „лично” лице и показва на зрителя ролята на актьора в пиесата“ - е казала Хана Аренд, а смисълът е, че ние, като хора сами избираме маската, с която се появяваме на сцената на живота.

Това е ключът към визията на Алесандро Микеле в последната му колекция за Gucci.

Дизайнерът никога не се е ограничавал с една единствена тема и затова не е чудно, че сред персонажите му откриваме елфи, космически арлекини, киберпънкари и какви ли не други герои. Вече свикнахме и дори очакваме еклектичните хрумвания на дизайнера, които с необуздано въображение миксира елементи, които са на границата да се превърнат в негов запазен знак.

Модните герои на Gucci за есен-зима 2019-2020 година са пътници във времето между детските приказни персонажи и супергероите на онлайн културата, едно смесване на възрасти, полове и маски.

Редица звезди се докоснаха до детското си въображение по време на дефилето в Милано. Сред тях бяха Салма Хайек, Сърша Ронан, Джаред Лето.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser