Преминете към основното съдържание

"Меден Ритъм" за Коледа от дизайнерското ателие ИВАН АСЕН 22

Дизайнерката предпочетена от Дуа Липа - Krenare Rugova е част от събитието на ИВАН АСЕН 22

Коледното дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 този път е вдъхновен от понятието „МЕД”  и неговото двойно значение - пчелния мед с неговия топъл цвят, сладък вкус и аромат, който се свързва с Коледен уют и топлина, и медта – мекият и ковък метал, който със своите топлопроводимост и гъвкавост дава възможност за създаването на променливи течни, извити, структурирани, нагънати триизмерни форми или гладки повърхности с деликатен розово-металически блясък. 

Цветовата гама на темата обхваща не само златистокафявия цвят на меда и червеникаво-оранжевите нюанси на медта, но и тези от зеленикаво-тюркоазената гама на патината, образуваща се върху медта при окисляването ѝ: петролено-синьо и зелено, ръждиво-кафяво, допълнени с индустриалните цветове на сивкав бетон, цемент, графит.

Различните състояния на меда и медта подават идеи за силуети с разнородни обеми, възможности за текстилни обработки, третиране или създаване на собствени повърхности, съчетаване с деним и вълна.

В събитието участват широк кръг дизайнери от екипа на ИВАН АСЕН 22: 

Свои авторски облекла по темата ще покажат модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Антония Райчева, Динка Касабова, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Симеон Атанасов, лейбълите Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, OFF LIMITS Studio, carevitsa, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA by Katya Lozanova. Бижута ще представят Виктор Павлов, Велислава Божинова, Гергана Труканова и KENNA Jewellery.

С нетърпение очакваме и дебютите на „новите имена” на ИВАН АСЕН 22: талантливите абсолвентки по мода от НХА - Полина Сотирова и Анелия Антова, а специална изненада за ценителите на висококачествен дизайн е Krenare Rugova, дизайнерка от Косово, чиито дрехи са носени по време на филмовите фестивали в Кан и Berlinale от Косовската актриса Арта Доброши и поп-звездата Дуа Липа.

Представянето на Krenare Rugova в рамките на дизайнерски уикенд предстои от 14.12. Специални дизайнерски уикенди ще имат и любимата ни македонска дизайнерка Росица Мршич (на 7. и 8.12.) и Милена Начева (от 20.-22.12.).

Изложбата с дизайнерски дрехи и бижута ще продължи от 5.12.2019 до 22.12.2019 включително, с работно време понеделник – петък от  16:00 – 20:00 ч., събота и неделя от 14:00-20:00 ч.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser