Преминете към основното съдържание

Меган Маркъл е жертва на безпрецедентен тормоз в социалните мрежи

Херцогинята на Съсекс и масовата атака на ботове. До къде ще доведе това?

Меган Маркъл редовно става мишена на онлайн тролове - това не е нищо ново. Но обемът на тази омраза и тормоз набира застрашаващи обороти. Данните, публикувани от Bot Sentinel, разкриват, че херцогинята на Съсекс е била жертва на "активно мероприятие, водено от омраза" на стойност 2,8 милиона британски лири. В доклада се казва, че херцогинята е била "активна цел" на три анти-Меган канала в YouTube, които са натрупали общо 497 милиона гледания.

Основателят на Bot Sentinel Кристофър Бузи твърди, че никога досега не е виждал нещо подобно. В разговор с британското издание Express той изразява опасения, че тези ботове няма да спрат, докато не постигнат крайната си цел и "нещо се случи" с херцогинята.

„Няма съмнение какво правят тези хора, когато видите този обем туитове и постоянно виждате как хора я атакуват. Каква е крайната цел? Тя вече е напуснала Обединеното кралство, тя и Хари нямат никакви кралски задължения, така че защо все още я нападат? Мисля, че искат да й се случи нещо, да се нарани, може би някой да я нарани, или този брак да се разпадне. И няма да спрат докато не постигнат целта си."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser