Преминете към основното съдържание

Меган вече не е Маркъл. Херцогинята спря да използва фамилията си

Опърничавата актриса за пореден път демонстрира, че не й пука какво разпорежда кралицата.

Точно преди година Меган и Хари взеха волево и смело решение да напуснат Бъкингамския дворец, отказвайки се кралските си задължения. Ако си спомняте, тогава Елизабет II строго им забрани да използват аристократичните си титли при дейности, свързани с получаване независими доходи и да се подписват като кралски особи. Както показа времето обаче, Хари и Меган не искат да са просто „обикновени жители на Калифорния“.

Първият работен проект в действие на двамата е подкастът Archewell Audio в Spotify. Как се представят водещите на предаването в него? Херцогинята на Съсекс се появява навсякъде просто като Меган, а Хари е посочен като принц. И в този случай отказът да се използва моминско име е по-скоро в съответствие с кралския протокол, отколкото с този на Холивуд.

Когато Хари и Меган се ожениха през май 2018 г., младоженката официално стана херцогиня на Съсекс - това й дава право да използва титлата си като фамилия, както традиционно правят повечето „новобранци“ в кралското семейство.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха обвинени в хитра „абдикация“ от трона, тъй като използваха кралския си статут за подписване на търговски сделки със Spotify, Netflix и с агента Хари Уокър. Въпреки че нито Хари, нито Меган използват "Негово / Нейно Кралско Височество", откакто се оттеглиха, те все още не използват своите "граждански фамилии" и вместо това се подписват подписват като херцога и херцогинята на Съсекс, подчертавайки висок статус дори "на свобода". Но много скоро може да се наложи да се откажат от тази привилегия, защото условията за тяхната независимост ще бъдат ревизирани от Елизабет II тази година.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser