Преминете към основното съдържание

Международен женски клуб – София събра 300 000 лв. за социално значими каузи

Благотворителният базар беше посетен от 10 000 души, които се включиха към инициативата на организацията.
© press

Данните за набраните средства са по първоначално преброяване, като организаторите очакват още парични постъпления от спонсорите на инициативата до края на годината. Събраната сума от събитието ще бъде дарена за социално значими български каузи.

© press

Базарът беше посетен от близо 10 000 души, които подкрепиха благородната инициатива. 60 държави от цял свят участваха в събитието, като представиха уникални ръчно изработени сувенири и облекла, характерни кулинарни шедьоври и разнообразна културна програма.

© press

В Базара се включиха над 1000 доброволци, както и редица дипломати и посланици. Специални гости на събитието бяха почетните дами, ръководители на дипломатически представителства на чуждестранни държави у нас, сред които Н. Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел в България, Н. Пр. Ванеса Калверт, посланик на Република Южна Африка в България, Н. Пр. Сри Астари Рашид, посланик на Република Индонезия в България, и др.

© press

Поли Генова, Веси Бонева, Деси Андонова и Устата бяха сред талантливите изпълнители, които се погрижиха за настроението на посетителите на Базара. По традиция, специално участие в събитието, взе и Софийски духов оркестър.

© press

„Ежегодният благотворителен базар на Международен женски клуб – София обединява хората с големи сърца. Тези, които ежедневно ни вдъхновяват в мисията ни да се борим за многобройните значими проекти, важни за българската нация. Тази година първоначалното преброяване на средствата от Базара успя да надмине рекорда ни от 273 000 лв. – сумата, която събрахме през 2017 г. Благодаря на всички участници, които подкрепиха каузата да помагаме на хората в нужда!“, сподели Албена Джоунс, Президент на Международен женски клуб – София.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser