Необходими продукти
- 500 г телешка кайма
- 2 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 400 г домати (белени и нарязани на кубчета или от консерва)
- 200 г царевица (консерва)
- 420 г червен боб (консерва)
- 10 бр люти чушки
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. кимион
- 2 с. л. кориандър
- 2 л телешки бульон
- черен пипер
- сол
- тортила чипс
Начин на приготвяне
Задушете лука, добавете пресования чесън и задущете още за минута. Добавете каймата и бъркайте 3-3 минути, за да не стане на бучки.
Отцедете от мазнината и прехвърлете в тенджера. В нея изсипете бульона, царевицата, боба, доматите (без течността от консервите), лютите чушки (почистени от семките и нарязани) и доматеното пюре. Овкусете с подправките, разбъркайте и изчакайте да заври. Оставете да къкри на средна температура за час.
Сервирайте с чипса и листа магданоз.