Преминете към основното съдържание

Мексиканска тако супа за студени дни

Няма по-сгряващо ястие от топлата супа. Тази направо пари, благодарение на пикантния вкус на горещо Мексико!
© iStock

Необходими продукти

  • 500 г телешка кайма
  • 2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 400 г домати (белени и нарязани на кубчета или от консерва)
  • 200 г царевица (консерва)
  • 420 г червен боб (консерва)
  • 10 бр люти чушки
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. кимион
  • 2 с. л. кориандър
  • 2 л телешки бульон
  • черен пипер
  • сол
  • тортила чипс

Начин на приготвяне

Задушете лука, добавете пресования чесън и задущете още за минута. Добавете каймата и бъркайте 3-3 минути, за да не стане на бучки.

Отцедете от мазнината и прехвърлете в тенджера. В нея изсипете бульона, царевицата, боба, доматите (без течността от консервите), лютите чушки (почистени от семките и нарязани) и доматеното пюре. Овкусете с подправките, разбъркайте и изчакайте да заври. Оставете да къкри на средна температура за час.

Сервирайте с чипса и листа магданоз.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser