Преминете към основното съдържание

Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд

Институтът за костюми реши да отдаде почит на легендарните творби на Карл Лагерфелд, който почина през 2019 г. на 85-годишна възраст.

Темата на Met Gala 2023 беше обявена на пресконференция в Париж. Официалното име на изложбата е Karl Lagerfeld. A Line Of Beauty („Карл Лагерфелд. Линия на красотата“).

Един от любимите архитекти на Лагерфелд, Тадао Андо, ще проектира изложбата. Организаторът на Met Gala Анна Уинтур разкри, че концепцията е разработена малко след смъртта на Лагерфелд през 2019 г.

Предвижда се изложбата да включва около 150 от най-добрите тоалети, създадени от Лагерфелд, както и негови скици. Феновете ще могат да надникнат в неговия архив от 50-те години на миналия век, когато немският дизайнер за първи път идва в Париж. Дизайните му за Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel и едноименния му лейбъл ще бъдат изложени в музея от 5 май до 16 юли 2023 г. Самият бал Met Gala е насрочен за 1 май 2023 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser