Преминете към основното съдържание

Мъфини с прошуто, сушени домати и песто

Защото за какво е уикендът, ако не за la dolce vita?

© iStock

Необходими продукти

2 1/2 чаши самонадигащо се брашно*
1 с.л. захар
3/4 чаша прясно мляко
1 яйце, леко разбито
1/2 чаша олио/зехтин
1/2 чаша сушени домати от бурканче, изцедени от олиото и нарязани на ситно
2 с.л. босилково песто
50 г прошуто, нарязано на ситно
1 с.л. прясно мляко, допълнително
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
сол и черен пипер на вкус

*Самонадигащо се брашно се приготвя, като към 1 чаша брашно се добави 1 1/2 ч.л. бакпулвер и 1/2 ч.л. сол. Пресяват се заедно.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190 градуса без вентилатор или на 170 градуса с вентилатор. Намазнете 12-те отвора във формата за мъфини.

Смесете брашното и захарта в купа. Направете кладенец в центъра. Добавете предварително комбинираните прясно мляко, разбито яйце, олио, нарязани сушени домати, песто, нарязано прошуто и допълнителната 1 с.л. мляко. Разбъркайте, докато се комбинира добре. Подправете със сол и черен пипер. Разпределете сместа равномерно във формичките. Отгоре сложете по малко чесън.

Печете за 20-25 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете във формите за около 5 минути. Прехвърлете върху метална решетка, за да се охладят. Сервирайте мъфините топли.

Мъфини с шунка, кашкавал и спанак

Вижте повече

Мъфини с шунка, кашкавал и спанак

Правят се бързо и са изключително вкусни

Мъфини с кафе и шоколад

Вижте повече

Мъфини с кафе и шоколад

Днес се отдаваме на изкушението

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser