Преминете към основното съдържание

Миете ли лицето си правилно?

Следвайте стъпките, които ви препоръчваме една по една и ще имате скоро красива и здрава кожа

© iStock

Когато става дума за почистване, по-малкото е повече.

Общата заблуда е, че, за да имате прекрасна кожа, трябва да ползвате в рутината си всеки ден поне 20 козметични продукта. (Има си причина обаче баба ви да се е задоволявала само с едно бурканче помада за всичко.) Тенденцията днес е завръщане към натуралните и прости съставки на козметиката. Такива са стратегиите и в почистването на кожата на лицето.

Почистващ балсам

Сапуните и геловете изсушават кожата, но не премахват добре мръсотията. Балсамите за кожа от друга страна имат доста съставки, които помагат за ексфолирането на кожата, за дълбокото почистване на порите. Избирайте такива с подхранващи олиа, а ако кожата ви е мазна, търсете в съставките на балсама салицилова киселина.

Използвайте кърпа

Компресите предлагат нежни компреси, с които правят нежна ексфолиация на кожата и почистват дълбоко порите. Така лесно се отстранява и грима. Потопете памучна кърпа в топла вода, изстискайте я и я поставете за около 30 секунди върху лицето или деколтето си. След това обтрийте кожата с нея. След това с почистващ продукт изчистете същите зони, като не забравяте челото и врата.

Кофеинът е приятел

Най-деликатната зона е около очите, където кожата е тънка и чувствителна. Към нея трябва да се отнсяте с много любов. Когато имате нужда от малко хидратация, винаги може да нанасяте малко кафени кубчета лед. Направете кафе и го замразете – използвайте кубчетата, като ги поставяте под очите. Кофеинът помага да премахнете подпуханалостта под очите и свива кръвоносните съдове.

Екфолирайте

Мислете за ексфолирането като за нежна изтривалка на повърхността на кожата. Правете го веднъж или два пъти седмично. Правете го преди да нанесете почистващия продукт. Използвайте ексфолианти с гликолова киселина.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser