Преминете към основното съдържание

Михаела Филева: Любовта има много нюанси, за да бъде описана в една песен

"Предпочитам да подарявам и получавам подаръци без конкретен повод"
Михаела Филева
Михаела Филева © PR

Освен че постига успехи на музикалното поприще, певицата е щастлива и в личния си живот. От миналата година тя е влюбена в половинката си Pavell. Романтиката е част от живота й, но признава, че не разбира цялата истерия около Свети Валентин. Може ли да се опише любовта с песен, Михаела споделя в интервю за elle.bg

Само преди два дни беше Свети Валентин – денят на влюбените. Ти празнуваш ли този празник, или смяташ за излишна цялата истерия около него?
Малко в повече ми идва истерията около празника, плюшените сърца по витрините и всеобщата еуфория. Затова всички, които искаха да се спасят от тази лудост, поканих вечерта в зала България. Там представихме един театрално-музикален спектакъл по “Божествена комедия” на Данте Алигиери, заедно със Софийска филхармония, Радина Кърджилова и Деян Донков. Беше много приятно.

Има много твърдения, че не трябва двойките да показват чувствата си един към друг само на подобни празници. Самата ти романтична ли си и често ли правиш подаръци на любимия си?
Предпочитам да подарявам и получавам подаръци без конкретен повод. Просто, защото си видял нещо и си се сетил за любимия човек, или защото ти е липсвал и искаш да го зарадваш.

Коя е най-незабравимата ти и до днес изненада, с която те е зарадвала половинката ти?
Една ноемврийска вечер ме посрещна с букет лалета. Те са ми любимите цветя, а са сезонни, съответно са много трудни за откриване, освен през пролетта. Не знам къде и как ги беше намерил, каза само, че нямало невъзможни неща.

Ако трябва да опишеш любовта с песен, коя би била тя?
Това е много труден въпрос за музикант. Любовта има твърде много нюанси, за да бъде описана в тематиката на една единствена песен. За нея такава, каквато я преживявам и усещам в момента обаче, можете да чуете песента ми “Пети елемент”. Трудно се намира, защото я издадохме само в първия ми албум “Инкогнито”, но си заслужава ровенето.

Как би описала едно романтично преживяване с любимия?
Аз и той.

© Иван Василев, Михаела и Pavell

Колко дълго трае любовта според теб?
Зависи колко компромиси са готови да направят двамата замесени.

Често мъжете залагат на скъпите подаръци за своите дами. Ти какво би предпочела да получиш от твоята половинка?
Според мен най-ценното, което две човешки същества могат да си подаряват е спокойствие, внимание и разбиране.

Със или без скъпи подаръци?
Който, както предпочита.

Твърди се, че противоположностите се привличат. Какво е твоето мнение?
На ниво първично привличане и страст, със сигурност има истина в това твърдение. Когато говорим за любов и приятелство обаче, мисля, че тази теория издиша и по-скоро разнообразието в еднаквостта обогатява. Човек се обгражда от себеподобни, за да се чувства разбран и прилежащ към цяло.

Приятелят ти е с много татуси и изглежда като лошо момче. Такова ли е?
Влюбвам се в добри момчета и той не прави изключение.

Склонна ли си на компромиси във връзките си и кое е това, с което не би приела да направиш компромис?
Както казах, според мен взаимоотношенията между хората се градят на доверие, уважение и компромиси, не само в любовта, и в приятелството, и в работната среда. На всички нива единственото, с което не бих направила компромис е искреността.

Вече намери ли истинската, голяма любов?
Когато през 1991 г., на възраст от 59 години, Елизабет Тейлър се омъжила за осми път, журналист й задал сходен въпрос - след толкова години намерихте ли вече истинската любов? Знаете ли какво отговорила тя? О, моля ви, не ме питайте такива неща, твърде е рано, за да ви отговоря. Питайте ме пак на смъртния ми одър.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser