Преминете към основното съдържание

Михаил Билалов остава без дрехи на сцената

От тази неделя актьорът ще се събужда чисто гол в комедията „Двама съвсем голи мъже“
Михаил Билалов и Йовко Кънев
Михаил Билалов и Йовко Кънев © Театър „Българска армия“

Уважаваният парижки адвокат и баща на две деца – Ален Крамер, се събужда гол на дивана в семейния си хол. До него е колегата му – младият юрист Приу. Никой от двамата няма нито спомен, нито обяснение как се е стигнало до тук. Така започва постановката „Двама съвсем голи мъже“, която от тази неделя ще разсмива публиката в Театър „Българска армия“.

Фурор в Париж

Двете роли в брилянтната френска комедия са поверени на актьорите Михаил Билалов и Йовко Кънев. Героят на Билалов, ядосан, взима пушката и набира по телефона номера на полицията, но бързо се отказва от идеята, след като осъзнава колко двусмислено изглежда ситуацията. Напрежението се покачва още повече, когато адвокатската съпруга се прибира у дома. Следват куп лъжи и нови недоразумения.

„Двама съвсем голи мъже“ е френска комедия на абсурда, която вече предизвика фурор в Париж. Драматургът ѝ – нашумелият французин Себастиан Тиери, също обича да експериментира, а понякога – и да скандализира.

Освен на високата булевардна комедия, той е майстор на провокацията. През 2015 г. излезе гол на церемонията по раздаването на театралните награди „Молиер“. Така Себастиян протестира пред френската министърка на културата в качеството си на синдикален лидер.

Комичният ефект

У нас зад постановката застава Николай Урумов, който в последните години натрупа сериозен опит в неустоимата френска комедия. В хитовите „Името“ и „Прощална вечеря“ той направи брилянтни актьорски дуети с Михаил Билалов, а сега демонстрира таланта си и като режисьор.

Освен от абсурдните ситуации, комичният ефект се засилва от ударния диалог, интелигентните обрати и силната актьорска игра. Опитният Билалов разтърсва публиката от смях още в първата минута на представлението. А младият Йовко Кънев, изправен пред него с възглавница, скриваща притеснението му, не му отстъпва в нито една сцена.

Премиерата е на 13 януари от 19 часа в Театър „Българска армия“. С постановката Русенският театър гостува на столичната сцена.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser