Преминете към основното съдържание

Мик Джагър ще пее на благотворителен концерт в София

Очакват се още Джони Деп и Джъстин Тимбърлейк
Мик Джагър
Мик Джагър © Getty images

Меломаните у нас ще станат свидетели на невиждан досега концерт, на който на една сцена се очаква да излязат едни от величията на музикалната сцена. 

На 1 октомври на националния стадион „Васил Левски“ ще се проведе 10-часов благотворителен концерт, който е в подкрепа на децата, жертви на войни и агресия. Организаторите на събитието от фондация „Мир за теб, мир за мен“, вече са получили потвърждение от фронтмена на Rolling Stones - Мик Джагър, че българската публика ще го види на живо у нас. 

Водят се преговори още с Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, с актьорите-музиканти Джони Деп и Антонио Бандерас и с много други звезди. 

© Getty images, Джони Деп

Концертът ще бъде излъчван в над 50 държави на петте континента, като събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец, под надзора на ООН, ЮНЕСКО и Върховният комисариат на бежанците към ООН, обяви организаторът Живко Ботев. 

Уникалното музикално шоу ще се състои 30 години след емблематичното събитие Live Aid`85, който се проведе едновременно на стадионите "Уембли" в Лондон, "Джон Ф. Кенеди" във Филаделфия и редица други в Япония, Австрия, Австралия, Германия и Съветския съюз. Тогава зрителите и дарителите се обединиха около каузата за преодоляване на глада в Африка.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser