Преминете към основното съдържание

Михаела Маринова: Пея от 4-годишна и за миг не съм спирала да мечтая за сцената

Няколко дни след премиерата на новата си песен - “Need You”, Михаела ни разказа за любовта си към музиката, за успехите и за бъдещите проекти.

23-годишната изпълнителка печели редица конкурси у нас и в чужбина, а истинско признание от широката публика в България получава по време на участието си в третия сезон на X Factor. Тя стига финала на шоуто, когато излиза на една сцена с победителя от английския X Factor Джеймс Артър. След края на формата „Вирджиния Рекърдс” предлага на Михаела да се присъедини към останалите артисти на лейбъла и така се появява и първата й песен - „Любов за пръв път”, която изпълнява заедно с Невена Пейкова и Кристина Дончева. Дебютния си самостоятелен сингъл - „Стъпка напред”, Михаела представя на Годишни Музикални Награди през май 2015. Още за нея може да разберете в интервюто по-долу.

Как възникна страстта ти към музиката и какво те мотивира да поемеш в тази посока?

Закърмена съм с хубава музика. Където и да ме е водила майка ми, каквото и да сме правили, всичко е било музика.

Музиката е изкуство, а всяко изкуство се нуждае от вдъхновение. Какво те вдъхновява да твориш и пееш?

Пея от четиригодишна и за миг не съм спирала да мечтая за сцената. Не е имало момент на разколебание. Семейството ми застана твърдо зад моето решение, тъй като по техни думи мечтите ми могат да станат реалност.

Преди броени дни излезе новата ти песен “Need you“. Текстът е много дълбок и емоционален, крие ли се лична история зад него?

Зад историята тук стои приятелството. Именно едно приятелство стана причина “Need You” да се превърне в реалност. С Моноар и Витали Езекиев работихме заедно върху тази песен на второто издание на Sofia Songwriting Camp. Беше истинско удоволствие.

Защо решихте да снимате клипа на песента в гора?

Когато си припявах песента, в съзнанието ми изникваше такава картина – с приказни горски елементи. Режисьор на видеото е Виктор Чучков. Той винаги има много идеи, които се появяват моментално. Работата с такъв екип е истинска мечта. Virginia Records и Albion Films отново се обединиха и заедно създадохме вълшебство.

2021 г. е към края си. Какви други проекти ти предстоят през следващата година?

Подготвям много нова музика и с това втория си албум. Също се надявам, че обстоятелствата ще позволят да организираме концерти, където да се срещам с усмихнати хора.

Според теб кой е най-големият ти успех до момента?

За мен във всеки ден има поне един голям или малък успех. Възможността да изразявам себе си чрез музиката също е успех. Освен това, в ежедневието си успявам да се справя с различни задачи и трудности, които се появяват по пътя ми.

Какво още искаш да постигнеш в професионален план?

Още музика, още големи сцени, още публика!

Каква музика обичаш да слушаш? Кои са любимите ти изпълнители?

Не обичам да разграничавам музиката. Всеки жанр оставя следа в мен. Обичам както народната ни музика, така и поп, джаз, r&b, rock, блус, соул, класическа музика, инструментална музика.

Творчеството, без което не мога, е това на Tina Turner, Celin Dion, Elvis Presley, Cristina Aguilera, Beyonce, Michael Jackson и Whitney Houston.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser