Преминете към основното съдържание

Милена Матева се връща в България с нова изложба

Художничката ще представи картините си от „Мислена линия“ на родната арт сцена
© Милена Матева

Вчера, повече от 20 години по-късно след последната си изложба в България, Милена Матева е готова отново да покаже своите последни произведения пред българската публика. 

"Мислена линия“ е изложбата, с която художничката Милена Матева, живееща и работеща от години в Мадрид, се завръща на родната арт сцена. Ведрата полусериозност на платната й и минималистичните пейзажи, изпълнени в техниката монотипия, увличат зрителя в един свят на свежест и лекота.

Изложбата „Мислена линия“ е част от търсенето ми на нови теми и изразни средства през последните години, разказва Милена Матева.

© Милена Матева

Техниката е монотипия, а материалите са хартия и мастило. Въпреки че има известно сходство с графиката заради материалите и използването на отпечатък, всъщност става дума за живопис. Крайният резултат е уникален и не можа да се тиражира.  

Изложбата се открива днес на 30 септември 2017, в 16 часа, в престижната столична галерия АСТРИ на ул. “Цар Самуил” 34 и ще продължи до 14 октомври 2017.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser