Преминете към основното съдържание

Милиардерска съпруга откри най-големия музей в Москва

Вижте какво ви очаква в ГАРАЖ, ако сте в руската столица
Даря Жукова
Даря Жукова

В Москва в парк „Горки“ бе открит новият Музей на съвременното изкуство „Гараж“. Негова основателка е Даря Жукова, съпруга на руския милиардер Роман Абрамович.

„Съществува тясна връзка между музея и архитектурата – благодарение на един от най-важните архитекти на нашето време Рем Колхас.“, сподели Даря по време на тържественото откриване на сградата. Сградата на три етажа и обща площ 5000 кв. м. Е приютила пет експозиционни пространства, зала за събития, зала за лекции, детски център, книжарница и кафене. Сред гостите на церемонията по откриването бяха забелязани звезди като Карли Клос, Дерек Бласберг, наталия Водянова, Уляна Сергеенко и други светски личности. В акаунтите им социалните мрежи вече самите те споделиха снимки от вечерта, а и от самото пространство.

Днес (12 юни) се очакват първите гости, които ще имат възможност да разгледат експозиции в различни направления на изкуството и дейности на музея: изложбена, научна, изследователска, образователна и издателска.

В галерията може да разгледате част от пространството в Музея за съвременно изкуство „Гараж“ в Москва. 

© Instagram, Кристина Онийл, Дерек Бласберг, Даша Жукова, Карли Клос и Дженифър Магуайър

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser