Преминете към основното съдържание

Мими и Мая от ALESSA: За да успеете, трябва да си вярвате и да се ненавиждате!

Нова порода звезди: красиви, умни, начело на модна империя!

Как решихте да се занимавате с мода?

Мая: Ако има една думичка, с която бих могла да опиша живота ни, то тя винаги е била „мода“. Ние израснахме в красивото родопско селце Старцево. За жалост, когато бяхме малки, татко почина. За да може да ни отгледа сама, мама работеше 12 години по 14 часа на ден, само и само да ни осигури детство като на другите деца. Детството ни беше трудно и модата беше нещото, което правеше живота ни по-цветен, по-интересен, по-вълнуващ. Тя бе един вид „прозорец“ към красив свят, изпълнен с корици на списания, фотосесии, музикални клипове и блясък. Това важи и за двете ни, но в по-голяма степен за Мими, която бе буквално обсебена от красивите дрехи. Тя имаше късмета от малка да открие своята страст и въпреки че цял живот слушаше как мечтата й е невъзможна, тя никога не се предаде.

Стартирали сте от сайт за 19 долара. Вярно ли е?

Мими: Да. Излишно е да споменавам, че тогава нямахме особено голям начален капитал. Аз имах спестени около 5000 лв. от няколко години работа на българското Черноморие. А Мая беше събрала около 6000 лв. от студентска бригада в САЩ. Но това бе крайно недостатъчно. Само офертата за сайт беше 14 500 лева! С тази оферта сякаш някой изсипа кофа с ледено студена вода върху мен. След дълго проучване, открихме безплатната платформа Prestashop. Цял живот ще помня как месеци наред се ровихме из форуми, за да научим как да я инсталираме тази проклетия, като дадохме 19 долара за по-специална тема към модула Prestashop. Всички казваха, че сме луди. Приятели и познати коментираха: „Кой ще ти купува дрехи онлайн?“, „Какво разбирате вие от бизнес?“, „Вие сте хубави момичета, не си губете времето с глупости!“ Всички тези думи обаче само подклаждаха нашата мотивация и хъс.

Днес, седем години по-късно, Alessa е считан от мнозина за българския премиум моден лидер, с над 1,5 милиона харесвания във Фейсбук, над 60 000 щастливи клиентки, сред които най-актуалните актриси, певици, модели в страната, а в момента даваме интервю за едно от най-престижните модни списание в света.

Цялото интервю с Мими и Мая от ALESSA четете в новия брой на сп. ELLE, който излиза днес!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser