Преминете към основното съдържание

Минус 2 кг за 1 ден? Възможно е!

Вижте светкавичното лечение с 24-часова диета

© iStock

Да, звучи малко несериозно: да отслабнете с 2 килограма, при това само за един ден. Но научни изследвания са доказали: с 24-часовата диета наистина можете да стопите последните досадни килца и да приведете тялото си във форма за специалната вечер.

Принципът

Тялото разполага с три енергийни източника: въглехидрати, мускулен протеин и мазнини. За жалост, при движение и при обичайните диети тялото посяга първо към резервоара с въглехидрати, преди да източи запаса от мазнини. Но вие можете да надхитрите процеса, като преди това изпразните въглехидратното депо, за да може да използвате това на мазнините за добиване на енергия. Как ли? Чрез интензивна интервална тренировка (редуване на кратки високоинтензивни натоварвания с нискоинтензивни)! Тя е разковничето на 24-часовата диета, защото вкарва в действие изгарянето на мазнините. Ако комбинирате тренировката и със специален хранителен режим, ще видите как показанията на кантара падат надолу.

Диетата

Режимът започва надвечер с интензивна интервална тренировка. За да не трябва да тренирате ненужно дълго, е препоръчително на обяд да избягвате храните, богати на въглехидрати, като например спагетите. Не яжте нищо два часа преди тренировката. И тогава започнете – в зависимост от издръжливостта ви. Обикновено са нужни 60 минути интервална тренировка, за да изразходите въглехидратите. Тренировки за издръжливост като тичането, карането на колело или плуването са перфектни. След толкова много напрежение сте си заслужили наградата: лека вечеря. Тя трябва да е богата най-вече на белтъчини (птиче или друго месо, риба и млечни продукти), тъй като така възможността за горене на повече калории през нощта е по-голяма. Въглехидрати като хляб, макарони или картофи трябва да се избягват.

Режимът започва надвечер с интензивна интервална тренировка.

На следващия ден

Умерена тренировка за издръжливост и храна, бедна на въглехидрати и калории, ще подпомогнат програмата – след 24 часа всичко наистина ще е свършило.

Без йо-йо ефект

24-часовата диета действа! С нейна помощ не само можете да свалите до 2 килограма, но и да намалите обиколката на талията с 1,3 см. Йо-йо ефектът е предотвратен, защото чрез богатата на белтъчини храна тялото е защитено от загуба на мускулна маса. Освен това бързата диета може да бъде повторена колкото пъти пожелаете, докато достигнете желаните килограми. Или да я направите инцидентно, когато се усетите, че малко сте се отнесли и тялото ви спешно трябва да влезе в старата си форма и в любимата ви рокля.


Още по етикети

добра форма , диети
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser