Преминете към основното съдържание

Миуча Прада на 71 г.

7 любопитни факта от нейната биография

@

Getty Images

Леви политически възгледи, обучение за мим и здравословно отношение към лукса

1: Дизайнерката е била член на комунистическата партия

Миуча Прада не планирала да стане дизайнер на дрехи и дълго време смятала, че измислянето на дизайн на чанти е най-безсмисленото занимание на света. Тя завършила аспирантура по политология в Миланския университет и постъпила в италианската комунистическа партия. През 2011 г. Прада обяви, че е готова на започне политическа кариера отново, но на дадения етап не е член на нито една партия.

2: Миуча се придържа към левите политически възгледи и в работата си

На въпроса защо нещата с марка Prada са толкова скъпи, дизайнерката отговаря, че това е цената за отличните условия, в които се трудят сътрудниците на бранда.

3: Въпреки високата цена на нейните дизайни, Миуча е привърженик на здравословното отношение към модата

„Ако можете да си позволите Prada – чудесно! Ако не – няма нищо страшно. Носете винтидж. Бъдете силни и горди. Можете да изглеждате елегантно и във вещи, които не са скъпи.”

4: Миуча Прада е учила за мим

Ето и един от най-интересните факти от биографията на дизайнерката – след като взела степен кандидат на политическите науки, тя пет години учила в Пиколотеатро, защото мечтаела да стане мим.Преподавател по пантомима й е бил Етиен Декру – френски актьор-мим, когото наричат основоположник на съвременната пантомима.

5: Миуча мразела чантите и измислила перфектната раница

В едно интервю дизайнерката разказва, че не харесвала никакви чанти – моделите, които виждала, й се стрували прекалено формални. Тогава Миуча тръгнала срещу системата – в завод, който произвеждал парашути, тя открила водонепромокаемата материя Pocone и ушила от него раница. Моделът се превърнал в бестселър.

@Getty Images

6: Синът на Миуча е автомобилен състезател

Запознайте се с Лоренцо Бертели – най-големият син на Миуча, който участва в автомобилни състезания. Преди две години той оглави диджитал отдела в Prada, но не се отказа от ралитата.

7: Миуча подкрепя киноиндустрията

Жени-режисьори всяка година снимат късометражни филми за проекта Miu Miu Women’s Tales. Като режисьори на рекламни клипове на Prada се изявяват Уес Андерсън и Роман Полански. През 2012 на шоуто за колекцията есен-зима на подиума дефилират актьорите Ейдриън Броуди, Гари Олдман, Тим Рот и Уилям Дефо. Миуча също така е помагала за създаването на костюмите на „Великият Гетстби”.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser