Преминете към основното съдържание

Млади, виртуози музиканти излизат на сцената на „Централен военен клуб“ София

„РОМАНТИКА 22“ Е АУДИО-ВИЗУАЛЕН СПЕКТАКЪЛ, СЪЧЕТАВАЩ ЕМБЛЕМАТИЧНИ КЛАСИЧЕСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ.

На 26-ти май (четвъртък), от 18:30 часа на сцената на Концертната зала в „Централен военен клуб“, почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до един великолепен спектакъл с едни от най-изумителните млади творци - всички те са сред най-изявените и даровити музиканти в областта си, спечелили редица престижни международни конкурси и отличия. „РОМАНТИКА 22“ е мултисетивно аудио-визуално изживяване, което ще ви потопи в атмосферата на отминали епохи и събития и неизменно ще остави у Вас усещането за кино.

Публиката ще бъде пренесена в приказна реалност, в която посланието за любов и солидарност ще бъде поднесено по изключително въздействащ начин.

Виктор Костов (пиано) и Кристиян Христов (тенор) са подготвили своят първи съвместен концерт с много любов, внимание и отдаденост. С тях на сцената ще излезе и талантливата Гергана Георгиева (сопран), а присъствието на опитните музиканти от Симфониета – Враца е гаранция за отлично преживяване. Участие ще вземе и балетна школа “Allegretta” със солист Ивет Митова.

Виктор Костов е роден през 2000 година в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност пиано в класа на Мария Богданова. Получава първата си професионална награда на конкурса за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ през 2010г. Една година по-късно дебютира на същата сцена с Пернишкия камерен оркестър „Орфей“, откривайки следващото издание на конкурса. През следващите години изнася още няколко концерта с оркестри като „Симфониета София“, „Софийски Солисти“ и оркестъра на Класик ФМ Радио.

Кристиян Христов е роден през 1999 година в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност класическо пеене в класа на Росица Вълканова. Продължава обучението си в Университета за музика и драматични изкуства „Моцартеум“ в Залцбург при Кристоф Щрел в периода 2017-2019 и в Нов Български университет при Росица Вълканова.

На сцената ще бъдат изпълнени произведения от Джакомо Пучини, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Е. ди Капуа, Марио Ланца и др. Билети в мрежата на EVENTIM.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser