Преминете към основното съдържание

Модата и COVID-19: онлайн ревю с най-красивите модели в света ще набира средства

Инициативата е по идея на Карин Ройтфелд, а списъкът със звездите, потвърдили участие към момента, не е никак зле

Карин Ройтфелд
Карин Ройтфелд © Getty

Модата е тук и няма намерение да ходи никъде. Нещо повече, тя прави всичко по силите си не само да съхрани себе си, но и да даде своя принос в борбата срещу коронавирусната пандемия. След като редица брандове дариха суми и започнаха производство на дезинфектанти, предпазни аксесоари и облекла, сега се задава и цяло модно ревю, чрез което ще се набират средства.

Онлайн ревюто, организирано от Карин Ройтфелд, ще събере едни от най-големите имена от модния подиум и бизнеса. Към момента е обявено, че Ирина Шейк, Хейли Бийбър, Ашли Греъм, Карли Клос, Адриана Лима, Джоан Смолс, Ким Кардашян ще се включат безвъзмездно в 30-минутното шоу, озаглавено Fashion Unites. Всяка от тях ще покаже дрехи от собствения си гардероб, като стайлингът ще е дело (дистанционно, разбира се) на Ройтфелд и екипа ѝ. Събитието ще бъде поверено в ръцете на режисьора Фабиън Констънт, водещ ще е журналистът Дерек Бласберк.

Шоуто ще включва и обръщения на дизайнери и други личности от света на модата, отправени към всички, борещи се с пандемията от първа линия. Потвърдилите засега участие са Мария Грация Кюри, Върджил Абло, Александър Уанг и Даян фон Фюрстенберг.

Карли Клос и Карин Ройтфелд на Седмицата на модата в Париж, септември 2019 г.
Карли Клос и Карин Ройтфелд на Седмицата на модата в Париж, септември 2019 г. © Getty

„Тъй като се сблъскваме с времена на голяма несигурност, нашата подкрепа един към друг е по-важна от всякога. Възприемайки модата като творчески начин, чрез който да подкрепим здравето и безопасността на нашите глобални общности, се надяваме това шоу да предложи малък момент на надежда, вдъхновение и извисяваща връзка. Скромен принос към това, нашият свят да се обедини, за да преодолее колективно бурята на тази пандемия“, каза Карин Ройтфелд, която има опит с благотворителни инициативи, привличащи известни личности. От години Ройтфелд работи съвместно с фондацията amfAR, чийто фокус са научни изследвания върху СПИН. Ежегодната гала вечер Cinema Against AIDs, която се провежда в рамките на фестивала в Кан, е една от споменатите инициативи. Тази година amfAR основа и фонд за борба с COVID-19.

Онлайн ревюто ще бъде излъчено в YouTube на 1 май.

Карин Ройтфелд e официалният консултант на марката Karl Lagerfeld

Вижте повече

Карин Ройтфелд e официалният консултант на марката Karl Lagerfeld

Тя ще помогне за подобряването и разширяването на бизнеса на бранда

Уроци по стил от Хейли Болдуин-Бийбър

Вижте повече

Уроци по стил от Хейли Болдуин-Бийбър

Тя е една от любимките ни, защото знае как да миксира тенденциите

Ежедневният стил на Карли Клос

Галерия

Ежедневният стил на Карли Клос

Снимки: Instagram/karliekloss

Как модната индустрия помага в борбата с коронавируса

Вижте повече

Как модната индустрия помага в борбата с коронавируса

Всеки прави това, което му е по силите

Още дарения от света на модата и едно трогателно писмо

Вижте повече

Още дарения от света на модата и едно трогателно писмо

Джорджо Армани с отворено писмо до италианските лекари

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser