Преминете към основното съдържание

Модерен прочит на Mилениума с новата колекция на CCC

Обувките и чантите на Лято 2021

онцепцията, промотирана от дизайнерите за лято 2021 е на добре познати обувки и чанти, като им вдъхват нов живот, чрез съвременни детайли. „Креативността е често свързана просто със забелязването на нещо, което съществува отдавна”, казва Бернис Фиц-Гибън, американска рекламна легенда на 20-и век. Какво ще е модерно този сезон? Дизайнерите и редакторите на популярни издания посочват няколко тренда.

Чанти тип багети в стил Кари Брадшоу

Когато говорим за чанти е невъзможно да не споменем една тенденция, която отново излиза на модния подиум, а именно чантите тип торба, превърнали се неразривна част от лайфстайла на идолите на милениалите, като Парис Хилтън, Дженифър Лопез или Сара Джесика Паркър.

Главната героиня от култовият ситком „Сексът и Градът”, направи този модел иконичен за края на деведесетте и началото на милениума. Една от най-емблематичните сцени от сериала, Кари Братшоу трябва да даде чантата си на крадец. „Това е необикновена чанта” – обяснява тя, въпреки че не е разбрана. Не се изненадваме, че крадецът все пак взима чантата, предвид, че това е оригинален модел, направен през 1997г, от известната модна къща „Фенди”.

За щастие в днешно време тези модели се предлагат на много по-достъпни цени. Чудите се откъде точно идва наименованието багета? Багетата има къса каишка, носена точно под рамото – като френския хляб. Това е тайната. Алтернатива на класическата багета? Нагъната чанта във формата на кръг.

Обувки с квадратна предна част

И при обувките се забелязва тенденция, вдъхновена от 90-те и 2000-та – сандалите със квадратна предна част. Те са с по-плътни и стабилни токове, въпреки че са сандали с тънка каишка. Този тип обувки бяха възродени от Ботега Венета и всички момичета от модната индустрия се влюбиха отново в тях. Някои от най-големите им фенове са Роузи Хънтингтън - Уайтли и Леони Хане.

​​Плетени аксесоари

Италианската модна къща също обожава портмонета и обувки с плетени елементи. Сред тях може да откриете и джапанки, изработени от широки плетени ленти – на солиден ток или пък на „котешкото“ токче. Също така и чантите – плетени чанти тип пощенски плик или пък тип пазарска чанта. Чантите тип торба са все още на модния подиум.

Обувки и чанти с вериги

Веригите и катарамите също се завръщат това лято. Но докато миналата година ги носехме около врата си, тази правим крачка напред, прикрепяйки ги към чантите и обувките си – идея, взета от Версаче и Виктория Бекъм. Трудно е да се реши между чанта с привличаща вниманието пластмасова верижка или мокасини, украсени с вериги.

В случай, че веригата не подхожда на нашия стил, то просто можем да изберем сензационните деним пантофки с катарама тип рог.


Всички тези модни находки вече може да бъдат поръчани и онлайн с безплатна доставка и връщане на www.ccc.eu или мобилното приложение.


Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser