Преминете към основното съдържание

Моят грим за 3 минути

Постигам го само с два продукта и залагам на него почти всеки ден

Сутрин. Рано сутрин. По-точно 8 ч. По това време някои късметлии едва се събуждат, а аз трябва да изляза от вкъщи. Сещате се, че с подобен график рядко (а да не кажа и никога) нямам време за грим. Затова съм извадила от козметичния си несесер всички продукти, които не използвам ежедневно. И като изключим серумите и кремовете, там ще откриете само основа за грим и фон дьо тен.

Звучи странно козметичният редактор на списание като ELLE да има толкова органичен арсенал от продукти. А и защо точно база и фон дьо тен? Истината е, че именно защото съм козметичен редактор и имам възможността да тествам много продукти, съм стигнала до извода, че най-важна за мен е красивата сияеща кожа. А комбинацията от праймър и фон дьо тен е непобедим тандем за постигането на ефекта, който желая. Освен това от известно време не обичам силния грим и залагам на по-естествената визия.


ALL ABOUT THAT BASE: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРАЙМЪРИТЕ


Така че сутрешния ми грим се събира точно в 3 минути. Първо слагам основата, а отгоре и фон дьо тена. Най-често ги нанасям директно с пръсти, като изстискам малко количество върху горната част на ръката. А когато имам мааалко повече време, използвам и четка или гъбичка за фон дьо тен.

© личен архив

А сега се връщам един абзац нагоре, в онази част, че пробвам доста продукти. Точно затова съм станала много капризна в избора си и имам наистина високи критерии. Наскоро открих продуктите на марката Smashbox, която стъпи на българския пазар тази пролет.


ЗАЩО ВЕЧЕ НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ФИЛТЪР ЗА ВАШЕТО СЕЛФИ


Тъй като тя е създадена от двама братя фотографи, знаех, че няма да остана разочарована. В момента използвам два от бестселърите на Smashbox – праймърът Photo Finish Foundation Primer и фон дьо тена Studio Skin.

Харесва ми формулата на базата, която прилича много на тази на серум. Това прави нанасянето много лесно, а веднага след това виждам, че кожата ми е загладена, кадифена и перфектно подготвена за фон дьо тена.

Обещанието на опаковката на Studio Skin, че издържа 15 часа, не е лъжа. Хидратиращата му формула, която видимо подобрява вида на кожата и я озарява точно толкова, колкото ми харесва. Продуктът не се размазва, не омазнява лицето и не се разтича чак докато се прибера вкъщи.

© личен архив

Е, докато чакам сутрин да ми се освободи повече време, знам, че мога да разчитам на перфектна кожа през целя работен ден, благодарение на Smashbox.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser