Преминете към основното съдържание

Може ли медитацията да ни помогне да стигнем до оргазъм?

Отговорът е...
© iStock

Доказано е жените стигат по-трудно до оргазъм, заради постоянните мисли как изглеждат, дали се справят добре и т.н. Един от най-добрите начини да спрете тази атака по време на секс е с практика, позната от близо 5000 години – медитацията. Връзката между нея и сексуалното удоволствие е открита първо в древни даоистки текстове, които обаче поставят в центъра мъжете и това как те да удължават оргазма си.


ЗАЩО ЖЕНИТЕ СТИГАТ ПО-ТРУДНО ДО ОРГАЗЪМ?


През 2001 г. Никол Дедоун, автор на книгата „Slow Sex“, създава организацията OneTaste, която изследва и провежда обучения по медитация за постигане на оргазъм. Тази техника Дедоун нарича OMing. Според нея онова, което липсва в нейния, а вероятно и в оргазма на повечето жени, е приемането, че поставяме себе си в може би най-уязвимата възможна позиция.

Тайната, наречена OMing

Всъщност тази техника е много проста и целта й е да създаде сигурна и спокойна среда между двамата партньори, но най-вече при жената. Според Дедоун неспособността на нежния пол да се разкрие и довери, може значително да попречи да удоволствието. Тя препоръчва любовната игра да започне с 15-минутен отпускащ масаж, докато достигнете онова състояние на спокойствие, което ви позволява напълно да почувствате вълните на удоволствие, изпитвани от вашето тяло.

Дедоун казва, че резултатът от това да позволите на самите себе си да бъдете поставени в уязвима позиция, както и стимулацията на стотици нервни окончания, е един от най-добрите начини да потиснете умствения трафик в главата си. Всъщност техниката OMing е толкова ефективна, че дава резултат и при жени, диагностицирани с аноргазмия (медицинско състояние, при което е невъзможно да се достигне оргазъм).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser