Преминете към основното съдържание

Може ли наистина един мъж да е само приятел с една жена?

Без да мисли за секс? Поднасяме двете крайности на различните мнения. Поръсваме с чувство за хумор, за да няма разбити сърца. И оставяме съвестта да къкри на бавен огън
Има неща, които функционират само на теория?
Има неща, които функционират само на теория? © iStock

Платонично приятелство? Да, разбира се!

Някои мъже, на които им е твърде трудно да флиртуват, решават просто да „бракониерстват“ в собствения си приятелски кръг. Човекът я познава, харесва я и не се нуждае нито от чар, нито от усмивка тип „Джордж Клуни“. Затова и се хваща за предварително сортираната наличност. Един истински кавалер обаче би осъзнал, че има два типа привличане. Единият, при който сърцето гори в пламъци, и другият, който се изразява в споделянето не на легло, а на идеи и обща страст.

И в двата случая най-хубавото е, че няма кой да ви завиди за роклята, обувките, чантата. Нито да поиска да ви ги свали. Просто сред постиженията на цивилизацията са не само човешките права и демокрацията, но и непорочното приятелство между мъж и жена, в което и двамата участници запазват дрехите си. И това няма нищо общо с прекалената срамежливост. Интимността без задни мисли е страхотна именно защото не предполага въпроса дали евентуално той няма да поиска секс след този мил комплимент за новата ви рокля.

Абсурд! Винаги има задни мисли

Има неща, които функционират само на теория: модно шоу без закъснение, улеснена система за попълване на данъчните декларации и... платонична връзка между добри приятели от двата пола. Повечето пъти при срещата си с жена мъжете веднага се питат как би бил сексът с нея. Без значение дали тя е стюардеса или звероукротителка. Тази тайна проверка се случва несъзнателно, но с редовни повторения – като бъг в програмата. Ако носите описваща фигурата копринена рокля, е възможно погледът на вашия „платоничен приятел“ да попадне върху секси силуета ви. Уви, той няма как да промени това, тъй като еволюцията предполага мъжете да са винаги на пост. Даже и венчалната халка не влияе върху този факт.


ЖИВАНШИ И ОДРИ - ПРИЯТЕЛСТВО, ЗАДВИЖВАНО ОТ ЛЮБОВТА КЪМ МОДАТА


Разбира се, един истински джентълмен би облякъл възхищението си в елегантен комплимент. Това би трябвало да ви се хареса, ако не държите да получавате потвърждение за красотата си само от вашия любим. Животът би бил много по-интересен, ако заедно с основния тон на едно приятелство вибрира и лека двусмислена мелодия. Само трябва да внимавате да не би придружаващият акорд да излезе на преден план.

В сивата (friend) зона

Позицията „просто приятели“ е като онези конфликтни зони от световната карта, които изправят на нокти целия свят. Включително и учените. Въвлечени в експерименти с цел по-бързото установяване на граници в спорните територии, те подлагат на изпитание приятелски двойки студенти от Университета на Уисконсин, САЩ.

Без да се налага да бъдат изтезавани, мъжете в двойките признават, че по-често се подхлъзват да мислят за своите „просто приятелки“ като за жени, към които са привлечени. И погрешно смятат, че съюзникът също таи желания за евентуално обединение. В повечето случаи обаче жените в приятелските двойки не само че не поддържат същото равнище на романтичен интерес, но и остават слепи за задкулисните вълнения на своите „просто приятели“, въобразявайки си, че липсата на привличане е взаимна. Концепцията за приятелството между мъжа и жената е сравнително нова за еволюцията на човека, клатят глави учените, които явно тепърва навлизат във #friendzoned дебрите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser